Ingrediente
- umplutura:
- 500 g capsuni proaspete
- 2 tije rubarba
- 6 linguri zahar brun
- crusta 1 (optionala):
- 100 g biscuiti digestivi cu scortisoara
- crusta 2:
- 120 g unt gras rece
- 60 g zahar brun
- 220 g faina
Mod de preparare
Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca sa-si lase putin sucul. Biscuitii digestivi ii maruntesti si ii pui intr-un vas termorezistent uns cu unt. Peste biscuiti, pui in strat uniform, fructele. Pentru crusta, amesteci faina cu zaharul, apoi adaugi untul rece taiat cubulete, si amesteci pana cand aluatul capata o textura nisipoasa. Presari aluatul peste fructe si dai vasul la cuptorul incins, la 175-180 grade C, pentru 35-40 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|