Ingrediente
Crema de ciocolata:
- 100 g ciocolata 74% cacao
- 200 ml smântâna pentru frisca 35,1% grasime( Excellence de la Elle&Vire)
- 18 g îndulcitor Green Sugar(4 stick-uri)
- 1 lingura visinata
Sos de zmeura:
- 300 g zmeura congelata
- 5 linguri îndulcitor Green Sugar
Pentru ornat:
- 100 ml smântâna pentru frisca
- 4 picaturi îndulcitor Green Sugar lichid
- Sticksuri din ciocolata
- Ornamente inimioara si confetti
Mod de preparare
Smântâna pentru frisca am amestecat-o cu Green Sugar si am pus-o pe foc pâna a ajuns la punctul de fierbere.Am luay vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.
Am amestecat cu un tel pâna când s-a topit ciocolata.Am adaugat apoi visinata.
Dupa ce s-a racorit am pus-o la frigider.
Dupa ce a început sa se întareasca,am mixat-o foarte bine si am pus-o în cupe.
Zmeura am amestecat-o cu Green Sugar si am pus vasul pe foc pâna s-a înmuiat putin,apoi am trecut-o printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.
Am pus iarasi vasul pe foc si am lasat sa fiarba pâna a scazut suficient si s-a îngrosat,asemanator unui gem.
Am pus sosul de zmeura în cupe peste ciocolata si am mai pus si zmeura.
Smântâna pentru frisca am mixat-o si am adaugat 4 picaturi de îndulcitor Green Sugar,apoi am pus-o în cupe cu ajutorul unui poş.
Am ornat cu cofetti si sticksuri din ciocolata.
Este de preferat sa-l lasati putin la frigider înainte de a-l servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolată şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|