Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
23 Sep 2016 | 3749 vizualizari
Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Ma laud ca mi-am achizitionat borcanase din astea frumoase, in care pot servi deserturi, salate, supe crema, sosuri sau pot conserva gem, sosuri pentru iarna si alte cele. Pentru inceput am ales sa le folosesc la un desert foarte fain, din ala fara coacere, ca este suficient cata cadura suport pentru a mai umple camara. Desertul este minunat, iar sosul de visine cu menta si lamaie este absolut divin, de vis pot sa zic!

Ingrediente

  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr iaurt
  • 350 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 pachet mic de piscoturi

Pentru sos:

  • 350 gr visine congelate
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri rase de zahar
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • cateva frunzulite de menta proaspata

Mod de preparare

Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca.
Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul.
Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa fiarba cam 5 minute.
Amidonul il dizolvam cu 2 linguri de apa, il punem peste visine si amestecam bine.
Cand s-a ingrosat putin, luam sosul de pe foc, il rasturnam intr-un bol.
Punem coaja rasa de lamaie, frunzulitele de menta tocate si le amestecam bine. Lasam sosul sa se raceasca.

Frisca lichida rece, o mixam spuma.
Adaugam mascarponele, zaharul pudra si le incorporam.
La final adaugam iaurtul si vanilia.

In borcanele (puteti folosi si cupe, pahare, ce doriti voi) punem bucatele de piscoturi.
Asezam un strat generos de crema, iar deasupra sos.

Decoram cu bucatele de piscoturi si frunzulite de menta.
Dam deserturile la rece 1-2 ore, apoi le putem servi.
Din aceasta camtitate ies cam 10 portii.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornuri cu branza si gem de prune

Postat de merisor67

Cornuri cu branza si gem de prune

Pentru aluat, mixam  untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare, apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Desert ecleruri cu crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Desert ecleruri cu crema de vanilie

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2016, 19:58
excelent
la 23.09.2016, 20:06
Apreciez toate ideile tale de deserturi fara coacere (si nu numai)! Atat de fine, de aromate si de bune....ce sa mai zic....adevarat rasfat pe capul alor tai, care se si infrupta din atatea bunatati!
la 23.09.2016, 20:08
Multumesc Bianca
la 23.09.2016, 20:09
Miki, am optat mult pentru deserturile fara coacere in sezonul cald, mai ales in luna august cand au fost toti acasa si erau zile in care numai sa dau drumul la cuptor nu imi ardea. In rest, am descoperit cheesecake-urile fara coacere si le ador!
la 23.09.2016, 20:18
Te cam destrabalezi, cred ca de la culoarea parului ti se trage...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking