Ingrediente
- Crusta de biscuiti
- 260 g biscuiti cu cacao
- 65 g unt cu 80% grasime ( topit )
- 35 ml lapte
- pentru umplutura
- 100 g ciocolata alba Schogetten
- 200 g zahar
- 200 g smantana dulce cu 30% grasime
- 6 foi gelatina -10 g
- 470 g iaurt grecesc cu 10% grasime
- fructe
- capsuni proaspete
- zmeura si afine congelate ( pe astea nu le-am cantarit , cate am mai avut)
Mod de preparare
Am maruntit biscuitii, apoi am pus in ibric laptele si untul si am pus pe foc pana ce untul s-a topit, apoi am adaugat peste biscuiti.
Am luat o forma de sticla cu diametrul de 30 cm, am pus folie alimentara apoi am intins biscuitii formand baza prajiturii. Separat am pus la hidratat in apa rece gelatina.
Intr-un castron de inox am pus ciocolata bucatele, zaharul si smantana dulce, am asezat castronul pe baie de aburi si am amestecat pana ce s-a topit ciocolata si zaharul. Am tras de pe foc castronul, am stors gelatina de apa si am incorporat-o in ciocolata, apoi am adaugat iaurtul si zmeura si am mixat cca 5 min. Acest amestec l-am turnat peste crusta de biscuiti, nu inainte de a orna pe margini cu jumatati de capsuni. Am dat forma la frigidet cateva ore, apoi am ornat cu afine si capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|