Desert cupcakes cu cafea, ciocolata espresso, frisca si fulgi de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
4 Mar 2018 | 2726 vizualizari
Desert cupcakes cu cafea, ciocolata espresso, frisca si fulgi de ciocolata

Pentru ca n-am rezistat invitatiei la surpriza pregatita de Merisor in pagina ei, concursul din campania "Bucuria de a împărți ceva bun" am preparat cu drag si particip si eu cu reteta de cupcakes cu cafea, ciocolata espresso, frisca si fulgi de ciocolata, folosind ingrediente de la Dr. Oetker... un desert delicios la orice ora...si evident va las si reteta.....iar daca va place...tot acolo o puteti si aprecia...

Ingrediente

  • 4 oua
  • 75 gr lapte praf( Dr. Oetker)
  • 185 gr unt( intotdeauna folosesc unt cu 82% grasime)
  • 160 gr ciocolata espresso
  • 150 ml cafea espresso
  • 100 gr zahar brun
  • un praf de sare
  • vanilie (Dr. Oetker)
  • 1/2 plic praf de copt (Dr. Oetker)
  • 250 gr faina
  • 1 pahar de frisca
  • ornamente de ciocolata (Dr. Oetker)

Mod de preparare

Se prepara cafeaua in espressor, se toarna intr-un ibric larg, se pune si untul si se topeste la foc mic, se adauga ciocolata si se topeste, se amesteca si se lasa deoparte.

Ouale se mixeaza spuma cu praful de sare, se adauga zaharul, vanilia, si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se lasa mixerul pe viteza mica si se toarna amestecul de ciocolata, apoi usor laptele praf, faina si praful de copt. In tava de copt se asaza hartiutele pentru briose.

Se pune compozitia intr-un recipient si se toarna usor in interiorul hartiutelor pentru briose.

Prajiturelele se coc timp de 20 de minute, la 180 de grade C, se scot si se lasa la racit perfect.

Cu posul se pune frisca si se decoreaza cu ornamentele de ciocolata.

Minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu cafea, ciocolata espresso, frisca si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de RODIMUR

Desert chec marmorat

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2018, 22:13
Foarte frumoase! Si ce bune or fi la asa combinatii.
la 04.03.2018, 22:14
Ce combinatie delicioasa ai facut iar Ruxy Ciocolatoase tentante rau
la 04.03.2018, 22:18
Multumesc mult Adi, o bunatate!
la 04.03.2018, 22:19
Foarte ciocolatoase Diuta iubita....tare delicioase...am lasat si cateva fara frisca...oricum o minunatie! Multumesc din suflet!
la 04.03.2018, 22:20
Vai, Rux, acum citind rețeta parcă aș veni până la București mâine, la o degustare!
Chiar îmi place mult combinația! Pun rețeta la favorite s-o testez și eu.
Mulțumesc mult pentru participare! Ești minunată!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking