Ingrediente
- 4 oua
- 75 gr lapte praf( Dr. Oetker)
- 185 gr unt( intotdeauna folosesc unt cu 82% grasime)
- 160 gr ciocolata espresso
- 150 ml cafea espresso
- 100 gr zahar brun
- un praf de sare
- vanilie (Dr. Oetker)
- 1/2 plic praf de copt (Dr. Oetker)
- 250 gr faina
- 1 pahar de frisca
- ornamente de ciocolata (Dr. Oetker)
Mod de preparare
Se prepara cafeaua in espressor, se toarna intr-un ibric larg, se pune si untul si se topeste la foc mic, se adauga ciocolata si se topeste, se amesteca si se lasa deoparte.
Ouale se mixeaza spuma cu praful de sare, se adauga zaharul, vanilia, si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se lasa mixerul pe viteza mica si se toarna amestecul de ciocolata, apoi usor laptele praf, faina si praful de copt. In tava de copt se asaza hartiutele pentru briose.
Se pune compozitia intr-un recipient si se toarna usor in interiorul hartiutelor pentru briose.
Prajiturelele se coc timp de 20 de minute, la 180 de grade C, se scot si se lasa la racit perfect.
Cu posul se pune frisca si se decoreaza cu ornamentele de ciocolata.
Minunate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu cafea, ciocolata espresso, frisca si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|