Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
21 Oct 2018 | 4267 vizualizari
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit modificari pe parcurs, dar va asigur ca a iesit ceva foarte bun. Cu atele nu am fost prea multumita, pentru ca au mai lasat cate o scamuta, dar altele n-am avut.

Ingrediente

  • 250 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 80 g zahar
  • 1 varf de lingurita de scortisoara
  • circa 270 g faina
  • 3 g sare
  • 3 g drojdie uscata
  • 70 g lapte
  • 30 g apa
  • 5 g esenta de vanilie
  • 20 g unt la temperatura camerei
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte
  • sferturi de nuci pecan pentru codita
  • 6 ate groase/sfori de 50-80 cm fiecare

Mod de preparare

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare. Se pune la calit cu 50 g zahar. Dupa ce a scazut zeama lasata, se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

Se dau deoparte 120 g de dovleac calit pentru aluat, iar peste restul (100 g au ramas) se pun 10 g zahar si un varf de lingurita de scortisoara.

Se cern 200 g faina intr-un castron si se adauga peste aceasta 20 g zahar, 3 g sare si 3 g drojdie uscata si se amesteca.

Se incalzesc laptele, apa si esenta de vanilie si se toarna peste faina. Se amesteca totul, apoi se adauga dovleacul calit (120 g). Se framanta aluatul si se incorporeaza untul. Se mai adauga faina daca este necesar si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de castron (eu am mai adaugat 70 g faina).

Se spala mainile si se ung cu ulei. Se unge si castronul cu ulei, iar din aluat se formeaza o bila, care se lasa la crescut la loc cald, acoperita cu un prosop.

Se dau atele/sforile prin faina.

Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in sase.  Din fiecare parte se formeaza cate o bila care se aplatizeaza si se umple cu dovleac calit. Se da forma de bila din nou si se leaga cu o ata/sfoara astfel incat sa iasa 8 parti. Se aseaza "dovlecii" intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc cald.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Dupa ce "dovlecii" au crescut, se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se introduce tava la cuptor.

Dupa ce s-au rumenit frumos, "dovlecii" se lasa sa se raceasca, apoi li se scot atele/sforile, li se pun in mijloc sferturi de nuci pecan cu rolul de codita si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Melcisori cu nuca

Postat de caroline

Melcisori cu nuca

Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit. Separat punem intr-un bol restul de faina...

Citeste continuarea

Desert cheescake cu fructe de padure

Postat de panacris

Desert cheescake cu fructe de padure

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2018, 20:08
superbi
la 21.10.2018, 20:13
Tare frumosi dovleceii tai....ii admir, dar n-am vorbe cu placintarul asta....
la 21.10.2018, 20:20
la 21.10.2018, 20:24
foarte reusiti
la 21.10.2018, 20:30
Cât de frumoși sunt!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking