Desert Duo de ciocolata

Postat de ancutsa in Prajituri
30 Ian 2019 | 2281 vizualizari
Desert Duo de ciocolata

Pentru că azi sunt Sfinţii Trei Ierarhi, am găsit un motiv bun să-l sărbătorim pe tata (Vasile). Îmi place să combin blaturi cu pişcoturi sau biscuiţi (de data asta am ales pişcoturi ) şi deverse creme de ciocolată. Am pregătit aceste prăjituri, însiropate cu cafea, unele cu cremă de ciocolată amăruie (pentru ai mei care iubesc ciocolata), altele cu cremă de ciocolată cu lapte (pentru mine, pentru că nu îmi place ciocolata aşa intensă) Nu a lipsit nici frişca, preferata mea.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 2 ouă,
  • un praf de sare,
  • 200 g unt,
  • 4 linguri de zahăr,
  • 5 linguri lapte,
  • 4 linguri făină,
  • 3 linguri cacao neagră,
  • 9 g praf de copt,
  • pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 50 g ciocolată 74% cacao,
  • pentru crema de ciocolată cu lapte:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • pentru însiropat:
  • apă 300 ml,
  • 2 linguriţe cafea,
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • Perle de zahăr,
  • Fluturi de napolitană,
  • Câteva alune de pădure,
  • Câteva migdale,
  • În plus: 12 pişcoturi

Mod de preparare

 

Blatul:

Se amestecă untul cu zahărul şi un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă înainte. Se adaugă şi laptele, făina, cacaoa şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă pătrată, pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mediu în primele 5 minute, apoi la foc mic încă 20 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit

 

Pentru însiropat:

Se prepară o cafea mai slabă şi se lasă la răcit.

 

Cremele:

Se încălzeşte frişca lichidă la aprox 40 de grade sau atât cât să frigă la deget, se toarnă în fiecare castron cu ciocolată amăruie, respectiv ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţele, se amestecă să se topească.

Dacă vi s-a răcit frişca şi ciocolata nu a apucat să se topească, aşezaţi bolul pe baie de abur şi amestecaţi până se topeşte.

Se dau la rece până se încheagă uşor. Apoi se bat cu mixerul până devin cremoase.

Am folosit aceeaşi cantitate de frişcă şi pentru a topi ciocolata neagră, şi pentru cea cu lapte, însă ciocolata neagră având un conţinut crescut de cacao, e mai intensă şi mai cremoasă, se va închega mai repede şi se va răci mai repede, de aceea trebuie scoasă de la rece mai repede. Dacă vi s-a întărit prea tare, puneţi-o un pic pe baie de abur, amestecând uşor până capătă consistenţă cremoasă.

 

Asamblare şi decor:

Se taie prăjitura în dreptunghiuri subţiri şi lungi, care se ajustează astfel încât să fie în armonie cu pişcoturile (nici prea late, nici prea lungi).

Frişca lichidă se bate cu mixerul până devine mătăsoasă, cremoasă.

Se însiropează delicat, se ornează unele cu cremă de ciocolată neagră, altele cu cremă de ciocolată cu lapte, se adaugă câte un pişcot însiropat delicat, pentru a nu se destrăma, se ornează cu frişcă, perluţe de zahăr, fluturi de napolitană, alune de pădure şi migdale.

 

Porţii: 12

Timp de coacere: aprox 25 min

Timp de pregătire: 2h

 

PoftăBună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/duo-de-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Duo de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Iata cum se prepara Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina Mousse de ciocolata :  Intr-un castron de inox am pus ciocolata, cele 2 galbenusuri si smantina pt. frisca,...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2019, 22:23
la 30.01.2019, 22:49
Cât de bine arată...!
la 30.01.2019, 22:54
la 30.01.2019, 22:59
la 31.01.2019, 09:19

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking