Ingrediente
Aluat:
- apa - 150 ml
- ulei - 75 ml
- faina - 100 g
- oua - 3 buc.
- un praf de sare
Crema de ciocolata:
- ciocolata neagra - 100 gr
- smantana lichida - 100 ml
- unt - 50 gr
- coaja rasa de portocala - 1 lingurita
- esenta de rom - o lingurita
- creme patisserie - 100 ml
- fulgi de ciocolata neagra pentru decor
Mod de preparare
Chiar daca pare o reteta complicata, o sa vezi ca nu e deloc greu!
Pregateste mai intai cojile de eclere: pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca adauga toata faina si amesteca bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului. Opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca.
Adauga apoi treptat cate un ou, si amesteca bine cu mixerul dupa fiecare in parte, pana este incorporat bine in aluat. Pune compozitia intr-un posh si formeaza eclerele pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte. Dimensiunea potrivita a unui ecler ar fi undeva pe la 10 centimetri.
Pune tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C. Atentie, e important sa nu-l deschizi pe toata durata coacerii! Lasa eclerele in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine, apoi scade temperatura la 170 de grade C si mai lasa-le alte 15 minute. Scoate tava din cuptor si lasa-le la racit.
Intre timp, incalzeste smantana lichida, apoi adaug-o peste ciocolata rupta bucatele si omogenizeaza bine. Adauga untul, coaja de portocala si esenta de rom. Unge cu ciocolata capacele eclerurilor si lasa restul de crema sa se raceasca. Bate cu mixerul frisca lichida si amesteca apoi cu crema de ciocolata.
Acum, operațiunea de final: umple eclerele cu crema cu ajutorul unui posh, pune deasupra capacele si presara fulgii de ciocolata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|