Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
17 Apr 2022 | 7892 vizualizari
Desert eclere cu crema de vanilie

Cand vine vorba de eclere sunt cea mai mare fana, as manca cel putin unu in fiecare zi. Acum o saptamana am fost sa dau o comanda de niste colacei si este si cofetarie acolo. Mi-au ramas ochii fix pe eclere, dar recunosc ca nu imi plac cele cumparate, parca nu au acel gust. Asa ca, acum in week-end, m-am gandit ca rasfatul sa fie in primul rand pentru mine. Am copt cojile cu o seara inainte, iar a doua zi le-am umplut, decorat si savurat. M-am murdarit pe la gura si mancam din ecler ca si cum nu am mai mancat in viata mea 😃😃😃. Da, le iubesc si este unul din deserturile mele preferate din copilarie 😍. E bine ca mi-am facut pofta (am pus cateva coji coapte si la congelator, pentru o alta pofta) de acum pot sa ma linistesc! Au iesit o minunatie! Eu le-am pregatit cu indulcitor natural, dar voi puteti folosi zahar, daca nu sunteti fani indulcitor.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 250 ml apa
    • 120 gr unt de 80% grasime
    • 180 gr faina
    • 5 oua
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 1 litru lapte
    • 5 galbenusuri
    • 170 gr indulcitor pulbere (sau 200-250 gr zahar, depinde cat de dulce vreti crema)
    • 7 linguri potrivite amidon
    • 2 lingurite vanilie
    • 50 gr unt 80% grasime
    In plus:
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 3 linguri indulcitor pudra (sau 3-4 linguri zahar pudra)
    • 150 gr ciocolata cu indulcitor 50% cacao + 70 ml smantana pentru frisca
    • decoratiuni

Mod de preparare

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati focul la mic, turnati toata faina si amestecati bine pana este incorporata. Luati de pe foc, transferati aluatul intr-un bol si il lasati 5 minute sa se racoreasca. Adaugati ouale, unul cate unul si mixati dupa fiecare pana este bine incorporat. La final adaugati vanilia. Puneti aluatul intr-un pos, cu dui mai larg. Puneti hartie de copt pe o tava, formati betisoare din aluat, cu distanta intre ele. Le faceti cat de mari doriti. Introduceti tava in cuptorul incins la 210 grade pentru 10 minute, apoi reduceti temperatura la 180 de grade si le mai lasati 15-20 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se racoreasca. Mie mi-au iesit 25 de bucati.

Crema de vanilie: Intr-un bol puneti galbenusurile, indulcitorul si le mixati. Adaugati amidonul si 150 ml de lapte, amestecati bine. Restul de lapte il puneti la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot, dati focul la mic, adaugati amestecul de galbenusuri, dar il treceti printr-o sita. Amestecati bine si continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca. O luati de pe foc, puneti vanilia si amestecati. O acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati putin, adaugati untul de la temperatura camerei si mixati. Smantana rece pentru frisca o mixati pana prinde putin volum. Adaugati indulcitorul pudra, mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Taiati eclerele in doua, pe lungime sau doar un capacel (eu le-am taiat pe jumatate). Puneti crema de vanilie intr-un pos, umpleti eclerele. In alt pos puneti frisca si o puneti peste crema de vanilie. Deasupra asezati capacele de ecler. Intr-un bol de inox puneti ciocolata rupta bucatele cu smantana pentru frisca. Transferati bolul pe baie de aburi, amestecati pana ciocolata este complet topita. Luati bolul de pe baia de aburi, glazurati fiecare ecler. Deasupra presarati decoratiuni.

Le pastrati la rece, acoperite. Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2022, 20:53
Perfecte!
la 17.04.2022, 20:57
la 17.04.2022, 21:18
Delicioase...
la 17.04.2022, 21:18
Bune!
la 17.04.2022, 21:26
Delicioase!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking