Desert ecleruri cu crema de alune si crema de ciocolata

Postat de ancutsa in Dulciuri
9 Oct 2017 | 2114 vizualizari
Desert ecleruri cu crema de alune si crema de ciocolata

Eclerurile sunt printre dulciurile mele preferate, inca de cand eram mica. Am pregatit in week-end cateva si le-am umplut pe unele cu crema de alune de padure, pe altele cu crema de ciocolata si cafea. "Ingredient secret" (alune)

Ingrediente

  • Pentru ecleruri:
  • 500 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 350 g faina 000
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 5 oua
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri (cu varf) faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida
  • pentru crema de alune:
  • 1 lingura alune de padure rumenite si macinate
  • pentru crema de ciocolata si cafea:
  • putina ciocolata cu lapte
  • o lingurita cacao si
  • 1/2  lingurita cafea

Mod de preparare

 

Eclerurile:

Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina, se fierb un pic impreuna, amestecand energic, apoi se da de pe foc. Se lasa la racit. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine. Uneori intra la aluat 5 oua, alteori ajung 4, depinde de marimea lor, de calitatea fainii, de umiditatea din incapere, asa ca ma bazez pe faptul ca aluatul nu trebuie sa fie nici moale, nici vartos.

 

Se poate umple un pos cu aluatul si sa se formeze ecleruri sau se pot pune cu lingurita, intr-o tava pregatita cu foaie de copt.

Se coc mai intai 10 minute la foc mediu, ca se isi mareasca volumul, dupa care se da focul mic. Cand sunt un pic aurii, se scoate tava, se inteapa eclerurile pentru a se usca bine inauntru si se da inapoi la cuptor pentru maxim 5 minute. Timpul total de coacere la o tava este de 25-30 de minute, dar acum depinde de cuptorul fiecaruia.

Eu am obtinut 4 tavi cu ecleruri si am facut diferite forme, rotunde, lungi…

 

Cremele:

Se fierbe pe foc mic laptele cu zaharul si faina, amestecand cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa, se da de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.

 

O parte din crema se amesteca cu alune de padure rumenite si macinate. O lingura de alune este suficienta, dupa parerea mea, pentru ca au o aroma intensa.

Cealalta parte se amesteca bine, cat timp e inca fierbinte, cu putina ciocolata cu lapte, cacao si cafea, iar daca va place un gust mai pronuntat puteti inlocui ciocolata cu lapte cu ciocolata amaruie.

Se lasa cremele la racit, apoi se bate frisca lichida cu mixerul si se adauga in fiecare crema 2-3 linguri de frisca sau dupa gust, amestecand tot cu mixerul. Frisca va face cremele mai fine si mai gustoase.

Se face un orificiu fiecarui ecler si se umple cu crema, iar altele cu frisca ramasa. Se pudreaza cu zahar si se impart cu cei dragi.

 

Timp: aprox 3h 25min

Portii: 4 tavi

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/ecleruri-cu-crema-de-alune-si-crema-de.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ecleruri cu crema de alune si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza

Postat de sufletista

Desert reteta de preparare a papanasilor  cu amestec de branza

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un vas, adaugam branza sfaramata, branza de vaci, coaja de portocala, zaharul, bicarbonatul. Ae adauga ouale batute cu esenta de vanilie si un...

Citeste continuarea

Placinta (melcisori ) cu mere

Postat de gicuta69

Placinta (melcisori ) cu mere

  Aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine  pana iese un aluat care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2017, 21:23
Hiiii ce bunatati
la 09.10.2017, 21:27
la 09.10.2017, 21:27
la 09.10.2017, 21:39
Cremă de alune...Excelent!
la 09.10.2017, 21:44
Claudia, ma bucura mult vizita ta!

Cristina,

Motan,

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking