Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de licurici_lra in Prajituri
17 Mar 2018 | 3521 vizualizari
Desert entremet cu mousse de caramel

Ingrediente

  • Pentru blat dacquoise:
    • 4 albusuri;
    • un praf de sare;
    • zeama de lamaie;
    • 6 linguri zahar;
    • 2 linguri cu varf de faina;
    • 100 g migdale.
  • Pentru mousse de caramel:
    • sos caramel: 50g unt, 150 g zahar brun, 130 ml frisca lichida.
    • 200 g mascarpone;
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker;
    • 100 g frisca lichida;
    • 5 g gelatina fin maruntita Dr.Oetker.
  • Glazura:
    • 175 ml apa;
    • 200 g zahar;
    • 200 g lapte condensat;
    • 100 g ciocolata alba;
    • 4 foi gelatina Blatt Gelatine Dr.Oetker.

Mod de preparare

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. 

Se macina 85-90g de migdale, iar restul se taie cu un cutit, sa ramana bucati mai mari.

Faina si migdalele macinate se incorporeaza incet in spuma de albusuri.

Compozitia se intinde, in strat subtire, intr-o tava cu hartie de copt, iar pe deasupra se presara migdalele taiate.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pentru 13-15min. 

Blatul se taie dupa forma unde este pus. 

Pentru mousse-ul de caramel, se incepe cu sosul.

Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga zaharul brun si se amesteca. Se lasa pe foc cateva minute (amestecandu-se din cand in cand), pana apar bule, apoi se adauga frisca lichida si se lasa pe foc 1-2 minute, amestecandu-se continuu. 

Sosul se lasa la racit in alt vas.

Gelatina se hidrateaza, apoi se adauga in frisca batuta.

Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga sosul de caramel, cate putin, apoi se incorporeaza frisca.

Crema obtinuta se baga 30min la frigider.

Pentru glazura, gelatina se hidrateaza cateva minute. Apa se amesteca pe foc cu zaharul, pana se topeste, apoi se ia de pe foc. Se adauga frisca lichida si ciocolata. Cand se topeste ciocolata, se pune gelatina, apoi colorantul. Se lasa la racit.

Montare: intr-o forma de silicon se pune mai mult de jumatate din mousse, apoi blat, restul de mousse si blat. Se tine in frigider cateva ore, apoi se rastoarna, iar pe deasupra se toarna glazura. Se tine in frigiter, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert entremet cu mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Prajitura cu lamaie

Postat de RuxyRux

Prajitura cu lamaie

Foile se prepara usor amestecand si framantand un aluat, care se va da la rece pana ne ocupam de crema.   Rupem aluatul in 6 bucati.  Se intind foarte usor foile si nu se rup( asta e...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce

Postat de gospodariu

Desert placinta cu branza dulce

Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea.Se adauga apoi coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2018, 09:01
la 17.03.2018, 09:12
superb si gustos!
la 17.03.2018, 09:26
Bun!
la 17.03.2018, 10:12
Excelent!
la 17.03.2018, 13:12

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking