Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de momo121 in Torturi
17 Feb 2018 | 3709 vizualizari
Desert entremet cu ricotta si zmeura

Reteta cu dragoste!!! <3 Am facut acest tort special lunii februarie, adica in luna iubirii, unul frumos colorat si plin de arome :x Va asigur ca este de succes!:x

Ingrediente

  • Blat de vanilie - in forma de 26 cm
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 120 g faina
  • 50 g unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • sare
  • Blat de cacao - in forma de 18 cm
  • 2 oua
  • 40 g zahar
  • 60 g faina
  • 20g unt topit si racit
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 15 g cacao
  • sare
  • esenta de rom
  • Crema de Ricotta cu zmeura
  • 350g ricotta
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 300 g zmeura
  • 110 g zahar (60 g in ricotta si 50 g in piureul de zmeura)
  • 1 plic gelatina + 100 ml apa
  • Crema de iaurt cu vanilie
  • 400 g iaurt gras
  • 90 g zahar
  • 200 g frisca lichida indulcita
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 2 pliculete de gelatina + 200ml apa
  • Jeleu de zmeura
  • 200 g zmeura
  • 80 g zahar
  • 1 plic gelatina + 100 ml apa
  • Decor
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 lingurite piure de zmeura (pastrat de la piureul de zmeura)

Mod de preparare

Pentru Blatul de vanilie:
      Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.
     Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de vanilie si mixam pana le incorporam si pe acestea in aluat. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt, cernute, omogenizam bine totul si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
     Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cca.15-20 minute sau pana trece testul scobitorii.
     Blatul trebuie sa ramana galben deschis la culoare!!!

Pentru Blatul de cacao:
       Separam ouale, albusurile de batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.
       Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de rom si mixam pana le incorporam si pe acestea in aluat. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt si cacaoa, cernute, omogenizam bine totul si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
      Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cca.15-20 minute sau pana  trece testul scobitorii.

Lasam blaturile la racit!!!

Pentru crema de ricotta si zmeura:
        Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-un blender pentru a obtine un piure, trecem pasta obtinuta printr-o sita pentru a elimina semintele de la zmeura, apoi punem piureul obtinut intr-un ibric si ii dam cateva clocote, atat cat sa se lege putin.
       Lasam la racit. (Aici puteti sa luati 2-3 lingurite de piure pentru decor)!!!!!

       Punem gelatina la hidratat in 100ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj.
        Batem frisca lichida, spuma, iar separat, amestecam branza ricotta cu zaharul atat cat sa se desfaca.
        Gelatina o incalzim la microunda sau pe bain marie, dar sa nu o fierbem, doar sa fie calduta si o lasam la racit.
         Incorporam frisca batuta cu piureul de zmeura, iar inainte de a adauga branza ricottain frisca turnam gelatina si la final amestecam usor toate ingredientele pana la omogenizare, pana obtinem o crema.
        In tava in care am copt blatul de vanilie, scoatem inelul si il asezam pe un platou, eu am asezat si o hartie frumoasa pentru tort.
        Aseam primul blat, pe urma crema obtinuta, iar in interiorul inelului punem al doilea blat, mai mic si il apesam putin, pentru a intra in crema, pana la nivelul acesteia.
        Dam tortul la rece pana ne ocupam de restul.

Pentru crema de iaurt:
      Punem gelatina la hidratat in 200ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj,  apoi o incalzim la microunda sau pe bain marie si o lasam la racit.
     Batem frisca lichida spuma impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie.
     Amestecam iaurtul cu zaharul.
     La final incorporam frisca batuta si gelatina in iaurt. Crema obtinuta o turnam peste tort, nivelam si dam din nou la rece.

Jeleul de zmeura:
         Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-un blender pentru a obtine un piure, trecem pasta obtinuta printr-o sita pentru a elimina semintele de la zmeura, apoi punem piureul obtinut intr-un ibric si ii dam cateva clocote, atat cat sa se lege putin.
        Lasam la racit.
        Punem gelatina la hidratat in 100ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o incalzim la microunda sau pe bain marie si o lasam sa se racoreasca.
        Incorporam gelatina putin cate putin in piureul de zmeura, amestecand usor pentru a nu face spuma, deaoarece spuma odata facuta nu vom mai obtine un jeleu clar.
       Turnam jeleul obtinut peste crema de iaurt, nivelam frumos si dam din nou la frigider pana a doua zi.

Pentru decor:
         Topim ciocolata pe bain marie, apoi o intindem pe o hartie de copt de cca.2-3 mm si cat mai uniform.
         Cand ciocolata este inca calda, punem din loc in loc piureul de zmeura pe care l-am dat deoparte la prima crema si cu ajutorul unei scobitori amestecam cele 2 culori pana obtinem efectul dorit.
        Lasam ciocolata sa se intareasca cateva minute, apoi cat inca nu este foarte tare o taiem dreptunghiuri cat mai egale si putin mai inalte ca marimea tortului.
        Lasam ciocolata sa se intareasca complet, apoi luam cate un dreptunghi si il asezam pe marginea tortului din loc in loc.
Legam tortul cu o banda si-l dam la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert entremet cu ricotta si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort racoros cu frisca si fructe

Postat de timea

Tort racoros cu frisca si fructe

Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere.  Punem...

Citeste continuarea

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana se albesc si acesta din urma se topeste. Adaugati untul moale, mixati, apoi incorporati faina si praful de copt. Albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2018, 09:40
Dacă-i cu zmeură, îmi place! Dar nu știu de ce nu văd pozele...
la 17.02.2018, 09:54
Nici eu nu vad pozele
la 17.02.2018, 10:28
la 17.02.2018, 19:50
Prea delicios, prea minunat! Felicitari!
la 17.02.2018, 20:04
Minunat zmeurelul!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking