Desert faguri

Postat de Ina in Dulciuri
1 Ian 2019 | 7643 vizualizari
Desert faguri

Totdeauna mi-au placut fagurii si imi era ciuda ca eu nu am forma speciala sa-i prepar. De Craciun am decis sa-i fac si am folosit  forma de waffle de la LIDL.  Deliciosi si extrem de pufosi!

Ingrediente

Aluatul:

  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 10 linguri lapte dulce
  • făină ( 16-18 linguri )
  • o lingurita cu bicarbonat de amoniu
  • o lingurita cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Crema :

  • crema de ciocolata cu gust de alune ( gata preparata, la borcan )
  • 200 g mascarpone
  • o fiola cu esenta de rom

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. 

La final incorporam esenta de rom si praful de sare.  

Daca aluatul este prea lichid, adaugam faina cat sa obtinem un aluat pufos , dens dar care curge singur din lingura.

Pentru ca eu nu am forma speciala de faguri, le-am copt in forma de Waffle punand cu lingura o cantitate foarte mica in mijlocul sabloanelor de inimioare, astfel incat la copt sa obtinem forme rotunde. De asemenea, pentru a iesi pufoase si nu foarte plate, nu am inchis forma la maxim ci am tinut capacul la limita de sus a aluatului, cat sa se coaca usor. 

Crema :

Mixam crema de ciocolata cu gust de alune impreuna cu 200 g mascarpone si o fiola de esenta de rom. 

Cu aceasta crema lipim fagurii doi cate doi, alegand bucatile cat de cat asemenatoare ca forma. 

Pudram usor cu zahar cu aroma de vanilie .

Pana la servire pastram prajiturile in recipiente inchise, pentru a se mentine pufoase. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert faguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert faguri

Postat de caroline

Desert faguri

Intr-un bol mixam bine ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul și laptele și mixam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bolul cu oua mixând la viteza mica....

Citeste continuarea

Desert tort cu faguri si albine

Postat de ancutsa

Desert tort cu faguri si albine

  Decorațiuni: Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2019, 18:06
Bune...! (nici eu n-am formă/aparat pentru așa ceva și nici n-am făcut pănă acum...)
la 01.01.2019, 18:08
la 01.01.2019, 18:36
Ce bune sunt....
la 01.01.2019, 19:05
buni buni
la 01.01.2019, 20:06
Ohh, da! Cred ca sunt super buni!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking