Ingrediente
- blat:
- 370 gr faina
- sare
- 150 gr zaha
- 180 gr unt
- 1 praf copt (eu am pus bicarbonat de sodiu)
- 6 gălbenușuri
- coaja de lămâie
- scortisoara macinata
- bezea:
- 6 albusuri
- 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr)
- 150 gr nuca macinata
- gem de caise
Mod de preparare
Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze.
Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de caise.Se presara scortisoara din belsug (sau dupa gust).
Albușurile rămase se mixează spuma cu 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr). Se macină 150 gr nuca și se încorporează în bezea, omogenizand. Se întinde peste stratul de gem.
Prăjitura se coace la 200 grade C, timp de 25 minute.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Felii London" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|