Desert flan cu nuca de cocos

Postat de ctlina in Dulciuri
24 Iun 2017 | 3275 vizualizari
Desert flan cu nuca de cocos

Acest desert este o specialitate a bucatariei creole , un dessert racoritor si delicios. Are particularitatea de a se separa in 2 straturi, un strat cremos si neted ca o crema de zahar ars si un strat consistent din nuca de cocos. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/flan-cu-nuca-de-cocos.html

Ingrediente

  • 70 g de nuca de cocos
  • 400 g de lapte condensat indulcit
  • 20 cl de lapte
  • 40 cl de lapte de cocos
  • 3 oua

caramel lichid :

  • 100 g de zahar
  • 10 cl de apa
  • 1/2 lingurita de otet

Mod de preparare

Mod de preparare  caramel lichid:

Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul.

Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand.

Cand incepe sa se coloreze si ajunge la culoarea dorita, luati de pe foc oala si puneti-o in chiuveta.

Turnati in oala restul de apa. Atentie, va sari!

Puneti din nou pe foc, miscati oala pentru a se amesteca totul bine. 

Cand da in clocot, lasati 2-3 minute pana obtineti consistenta dorita (mai lichida, mai groasa depinde de ce aveti nevoie).

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Se poate conserva la temperatura ambianta intr-un vas inchis ermetic.


Mod de preparare flan :

Incalziti cuptorul la 180°C.

Amestecati laptele cu laptele  de cocos si cu laptele condensat.

Adaugati ouale treptat si amestecati bine. Puneti nuca de cocos rasa si amestecati.

Pe fundul tavii de chec, puneti caramelul lichid (am utilizat 2/3 din caramelul preparat ).

Varsati compozitia deasupra.

Puneti apa fierbnte intr-un vas pentru cuptor si puneti tava de chec in vas.

Coaceti 40 de minute, suprafata trebuie sa fie colorata, iar lama cutitului trebuie sa iasa curata.

Dupa 30 de minute, am pus o foaie de aluminium deasupra.

Lasati sa se raceasca si dati la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a-l scoate din forma, treceti o lama subtire de cutit pe margini si rasturnati-l pe un plat de serviciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flan cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cu avocado pe bat

Postat de katty

Desert cu avocado pe bat

Taiem avocado in jumatati si scoatem samburii. Cu o lingura scoatem miezul. Adaugam zeama de lamaie si il mixam. Adaugam zaharul pudra, laptele de cocos si lichiorul si mixam bine compozitia....

Citeste continuarea

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca. Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul. Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2017, 10:47
Ce desert bun si ce combinatie faina!
la 24.06.2017, 11:51
Specialități rare pe aici! Un deliciu!
la 24.06.2017, 12:16
Faină combinația!
la 24.06.2017, 13:04
Waw!!!
la 24.06.2017, 15:31

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking