Desert flori dulci cu gem

Postat de madi_marin in Dulciuri
30 Apr 2020 | 3821 vizualizari
Desert flori dulci cu gem

,, aluaturi de casa,, Retetă preluată de la Reghina Cebotari, doar că am schimbat forma iniţială cu una de flori.  

Ingrediente

  • 100 ml lapte cald
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 fiolă esenţă de lămâie
  • 1 iaurt Cremoso mic
  • 325 g făină
  • 65 g unt
  • gem la alegere
  • 1 gălbenuş +1 lingură de lapte pentru uns + zahăr

Mod de preparare

Într-un castron se pun laptele cald, drojdia şi lingura de zahăr. Se lasă 10 minute la loc călduţ.

Oul se freacă cu cele 50 g zahăr, sarea, iaurtul  şi esenţele. Peste această compoziţie se pune cea de lapte cu drojdie care a dospit un pic. Se amestecă bine, apoi totul se mută în vasul robotului căruia i se fixează cârligul de frîmântare.

Se adaugă făina cernută şi se amestecă la viteză medie, turnând untul topit lichid şi răcit în fir subţire.

Se frământă timp de 5 minute, apoi se scoate aluatul într-un castron uns cu ulei.

Se lasă la crescut pentru o oră.

Se cântăreşte aluatul şi se împarte ăn 10 bile egale.

Din fiecare bilă se face un cerc de aluat. În mijlocul lui se pune un fund de pahar cu diametrul mic, se apasă uşor şi se taie de jur împrejur cu un cuţit ascuţit în 5 sau 6 locuri, formând astfel petalele cărora le strângem vârfurile între degete.

Se pun florile în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă la dospit înca 30 de minute.

Se mai formează mijlocul cu fundul paharului dat prin făină de fiecare dată, apoi se umple căuşul cu gemul preferat.

Se ung petalele cu gălbenuşul amestecat cu lingura de lapte şi se presară cu zahăr.Se coc la 180 grade , fără ventilaţie , cu căldură sus/jos pentru 15 – 17 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert flori dulci cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de Geanina87

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu ouale, zaharul, esenta, zaharul vanilat si bicarbonatul, apoi adaugam faina, putin cate putin, pana cand rezulta un aluat nelipicios. Il...

Citeste continuarea

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2020, 20:44
Ce flori frumoase si dulci!
la 30.04.2020, 21:09
la 30.04.2020, 21:19
Ce frumusele sunt floricelele tale!
la 30.04.2020, 21:20
Bune floricele
la 30.04.2020, 21:28
Bune!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking