Ingrediente
Crema de caramel si biscuiti:
- 80 g zahar
- 160 ml apa
- 150 g biscuiti Petit Beure
Crema de lapte praf:
- 100 g zahar
- 3 linguri apa
- 100 g unt cu grasime de 82%
- 100 g lapte praf
- 3 linguri rase nuca de cocos
- esenta de vanilie dupa gust
Mod de preparare
Crema de caramel si biscuiti: Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Cand se topeste tot zaharul si devine auriu, se toarna apa, avand grija la aburii care ies si se lasa la foc mic pana se dizolva tot caramelul. Se adauga biscuitii fin macinati, se amesteca repede pana se omogenizeaza. Asa fierbinte, se intinde crema peste foaia de napolitana.
Crema de lapte praf: Se pune zaharul si apa la foc mic pana se topeste tot zaharul. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga laptele praf, nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine apoi se intinde peste crema de biscuiti.
Se ruleaza strans si cu grija rulada, se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|