Desert foi cu crema de lapte si jeleu de zmeura

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
31 Oct 2018 | 3979 vizualizari
Desert foi cu crema de lapte si jeleu de zmeura

Un deliciu.

Ingrediente

Foi:

  • 1 ou
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat
  • 450 g faina

Crema:

  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g amidon
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • vanilie

Glazura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 20 g unt
  • 50 ml lapte

Jeleul de zmeura:

  • 500 g zmeura
  • 2 linguri amidon
  • 6-7 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru foi amestecam intr-un vas uleiul, zaharul, laptele, oul si sarea. Adaugam si bicarbonatul. Amestecam bine si adaugam treptat faina cernutam, la final framantand usor compozitia. Mie mi-au intrat 450 g faina. Invelim aluatul in folie si introducem la rece pana pregatim crema.

Pentru crema amestecam intr-un vas amidonul cu zaharul si cateva linguri de lapte. Adaugam si restul de lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu pana se crema se ingroasa.

Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam apoi si untul bucati si amestecam pana incorporam tot untul. Lasam crema sa se raceasca.

Pentru jeleul de zmeura punem pe foc zmeura impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam si amidonul diluat cu putina apa si mai lasam sa fiarba cateva minute. Lasam jeleul sa se raceasca.

Urmeaza coptul foilor. Impartim aluatul in trei, intindem pe rand fiecare bucata de aluat si coacem trei foi.Eu am intins foaia direct pe hartia de copt.

Pentru asamblare asezam prima foaie coapta, un strat subtire de jeleu de zmeura, peste jeleu crema de lapte, apoi a doua foaie, din nou jeleu si apoi crema de lapte. Peste ultima foaie distribuim glazura de ciocolata alba, pentru care punem pe foc toate ingredientele si lasam pana se omogenizeaza.

Mie mi-a ramas jeleu si l0am folosit pentru a decora prajitura.

Lasam prajitura peste noapte, pentru a se inmuia foile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi cu crema de lapte si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2018, 22:12
Ce bun trebuie să fie...!
la 31.10.2018, 22:40
Miam, miam!
la 31.10.2018, 23:04
la 31.10.2018, 23:15
Nebunieeeeeeeeee
la 01.11.2018, 05:39

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking