Ingrediente
- 2 cani de zahar
- 1 cana de nuci taiate
- 250 grame margarina Delma
- 200 ml lapte
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 4 linguri de faina
- 1 pachet de foi de napolitana 29/20cm
Mod de preparare
Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara. Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga margarina si se lasa sa se topeasca tot caramelul. Se adauga zaharul vanilat si nucile taiate bucatele.
Se amesteca faina cu laptele si se adauga incet aceasta compozitie la caramel, amestecand in continuu pana la incorporarea totala. Se lasa sa dea cateva clocote pana se obtine o pasta mai groasa.
Crema caramel cu nuci se ia de pe foc, se imparte in patru si asa calduta se pune pe foile de napolitana. Se monteaza prajitura, foaie, crema, foaie, crema si tot asa, iar peste ultima foaie de napolitana se asaza un tocator de lemn si se preseaza putin. Se lasa prajitura la rece si apoi se poate taia si servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|