Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 grame de unt
- 2 gălbenușuri
- 100 grame de zahăr pudră
- 250 grame de făină albă
- 1 plic de vanilie
- coaja răzuită de la o lămâie
- Pentru decor:
- 2 albușuri
- 200 grame de miez de nucă
- 2-3 linguri de zahăr pudră
Mod de preparare
Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor.
Se face un aluat fraged din: făină, unt, zahăr pudră, două gălbenușuri, vanilie și coajă răzuită de lămâie. Se dă aluatul la frigider, pentru cel puțin o jumătate de oră, înainte de a fi prelucrat.
După 30 de minute, se scoate aluatul din frigider, se taie în trei bucăți și până ce se prelucrează una dintre ele, celelalte două se dau, din nou, la frigider.
Din aluatul rămas pe planșetă se face un sul cu diametrul de 3 cm din care se porționează aproximativ 14 bucățele. Din fiecare bucățică de aluat se face o biluță care se trece prin albușul de ou, mixat puțin în prealabil și apoi prin nucile tăiate mare. Presați puțin, pentru ca nucile să se prindă bine de aluat.
"Aricii" formați astfel se depun în tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se procedează la fel până la epuizarea aluatului, după care se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 25 de minute, până ce "aricii" se rumenesc ușor la bază.
Se presară zahăr pudră peste fursecurile calde și apoi se păstrează la răcoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Arici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
|