Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci

Postat de RODIMUR in Dulciuri
10 Iul 2018 | 57141 vizualizari
Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci

Acest gen de fursecuri era la modă în urmă cu vreo 40 de ani și astăzi puține gospodine le mai prepară, deși sunt foarte bune, grație aluatului fraged și nucilor. În plus, au un aspect drăguț, sunt economice și se fac foarte ușor... Mă bucur că am găsit rețeta, în caietul vechi, de pe timpuri, așa că ne-am delectat, câteva zile cu aceste dulciuri cu savori de altădată. Din ingredientele de mai jos am făcut 42 de "arici", cam câte 6/porție. Daca vrei sa prepari aceste Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: unt, oua, zahar, faina, nuci.

Ingrediente

  • Ingrediente Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci
  • Pentru aluat:
  • 200 grame de unt
  • 2 gălbenușuri
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 250 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • Pentru decor:
  • 2 albușuri
  • 200 grame de miez de nucă
  • 2-3 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare

Cum se prepara Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci

Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor.

Se face un aluat fraged din: făină, unt, zahăr pudră, două gălbenușuri, vanilie și coajă răzuită de lămâie. Se dă aluatul la frigider, pentru cel puțin o jumătate de oră, înainte de a fi prelucrat.

După 30 de minute, se scoate aluatul din frigider, se taie în trei bucăți și până ce se prelucrează una dintre ele, celelalte două se dau, din nou, la frigider.

Din aluatul rămas pe planșetă se face un sul cu diametrul de 3 cm din care se porționează aproximativ 14 bucățele. Din fiecare bucățică de aluat se face o biluță care se trece prin albușul de ou, mixat puțin în prealabil și apoi prin nucile tăiate mare. Presați puțin, pentru ca nucile să se prindă bine de aluat.

"Aricii" formați astfel se depun în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel până la epuizarea aluatului, după care se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 25 de minute, până ce "aricii" se rumenesc ușor la bază. 

Se presară zahăr pudră peste fursecurile calde și apoi se păstrează la răcoare.

Incearca si reteta de Fursecuri cu nuca, delicioase si bune sau varianta de Broscute cu nuca, o reteta veche si gustoasa.

Iti recomandam si reteta de Nuci umplute cu crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cozonac cu branza

Postat de Dea_Dea

Cozonac cu branza

Aluatul: Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Cozonac evantai cu scortisoara

Postat de vio_dreams

Cozonac evantai cu scortisoara

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 10.07.2018, 19:19
Le_ am pus la favorite...le voi incerca
la 10.07.2018, 19:21
Mulțumesc frumos, Caroline! Sunt ușor de făcut și chiar merită...
la 10.07.2018, 19:32
la 10.07.2018, 19:36
Arată foarte bine!
la 10.07.2018, 19:54
Da... mulțumesc, Andra!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking