Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras

Postat de deyutzky in Dulciuri
4 Ian 2020 | 2684 vizualizari
Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras

Bunatati pentru Craciun - fursecurile astea chiar ca-s niste bunatati...se topesc in gura! Am zis sa vin sa va aduc ceva bun pentru ca maine, 5 ianuarie, se implinesc 9 ani de cand fac parte din aceasta minunata comunitate si nu se poate sarbatori fara ceva dulce, clar! Le aduc in avans cu o zi pentru ca nu stiu cand mai prind putin timp liber sa mai scriu cate o reteta. :)) N-am venit cu un tort cum se obisnuieste de obicei, dar sper sa serviti cate un fursec fiecare :P 

Ingrediente

  • Pentru aprox. 35 fursecuri:
  • 100 gr unt moale(lasat la temperatura camerei)
  • 100 g zahar brun
  • 2 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • aprox. 150 g zahar pudra

Mod de preparare

Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna. 

Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam. 

In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si sarea, apoi turnam acest amestec peste cel anterior. 

Mixam pana cand toate ingredientele se incorporeaza, apoi amestecam putin cu mana pana cand aluatul este gata.

Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Il vom inveli in folie alimentara si il vom da la frigider pentru minim 2 ore sau peste noapte. 

Dupa ce aluatul s-a intarit, il scoatem din frigider apoi rupem din el bucatele mici din care formam bilute. Bilutele de aluat le vom da prin zahar pudra(un strat generos), apoi le vom pune pe o tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa lasam spatiu intre ele. 

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade (la foc mediu) si lasam la copt fursecurile aprox. 12-15 minute. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari prea tare dupa racire. 

Le coacem in mai multe ture pana cand terminam aluatul. 

Aluatul ramas se tine la frigider pana cand se pregateste urmatoarea tura de copt. 

Dupa ce sunt gata, le lasam la racit apoi le depozitam intr-un recipient cu capac(daca sunt acoperite se vor fragezi si mai mult de la o zi la alta).

Va doresc Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu lamaie si sos de mure

Postat de rocsi_1612

Pancakes cu lamaie si sos de mure

Mixati ouale spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul, praful de copt si mixati bine. Puneti uleiul si sana, le incorporati. La final adaugati mixul pentru gofre, coaja rasa de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert chec cu mac si cirese

Postat de sufletista

Desert chec cu mac si cirese

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2020, 08:45
la 04.01.2020, 09:34
Felicitari si la cat mai multe!!
la 04.01.2020, 10:26
delicioase!
la 04.01.2020, 10:36
Tare bune !!! ... La multi ani si la cat mai multe retete
la 04.01.2020, 10:46
Felicitări si la multi ani de bucataras!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking