Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras

Postat de deyutzky in Dulciuri
4 Ian 2020 | 2746 vizualizari
Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras

Bunatati pentru Craciun - fursecurile astea chiar ca-s niste bunatati...se topesc in gura! Am zis sa vin sa va aduc ceva bun pentru ca maine, 5 ianuarie, se implinesc 9 ani de cand fac parte din aceasta minunata comunitate si nu se poate sarbatori fara ceva dulce, clar! Le aduc in avans cu o zi pentru ca nu stiu cand mai prind putin timp liber sa mai scriu cate o reteta. :)) N-am venit cu un tort cum se obisnuieste de obicei, dar sper sa serviti cate un fursec fiecare :P 

Ingrediente

  • Pentru aprox. 35 fursecuri:
  • 100 gr unt moale(lasat la temperatura camerei)
  • 100 g zahar brun
  • 2 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 50 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • aprox. 150 g zahar pudra

Mod de preparare

Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna. 

Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam. 

In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si sarea, apoi turnam acest amestec peste cel anterior. 

Mixam pana cand toate ingredientele se incorporeaza, apoi amestecam putin cu mana pana cand aluatul este gata.

Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Il vom inveli in folie alimentara si il vom da la frigider pentru minim 2 ore sau peste noapte. 

Dupa ce aluatul s-a intarit, il scoatem din frigider apoi rupem din el bucatele mici din care formam bilute. Bilutele de aluat le vom da prin zahar pudra(un strat generos), apoi le vom pune pe o tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa lasam spatiu intre ele. 

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade (la foc mediu) si lasam la copt fursecurile aprox. 12-15 minute. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari prea tare dupa racire. 

Le coacem in mai multe ture pana cand terminam aluatul. 

Aluatul ramas se tine la frigider pana cand se pregateste urmatoarea tura de copt. 

Dupa ce sunt gata, le lasam la racit apoi le depozitam intr-un recipient cu capac(daca sunt acoperite se vor fragezi si mai mult de la o zi la alta).

Va doresc Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec umed cu pere şi vişine

Postat de diaconta

Chec umed cu pere şi vişine

Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele...

Citeste continuarea

Muffins cu oua de ciocolata

Postat de RuxyRux

Muffins cu oua de ciocolata

Untul se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia timp de 3 minute sau pana se inmoaie si se omogenizeaza( compozitia e mai densa). Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2020, 08:45
la 04.01.2020, 09:34
Felicitari si la cat mai multe!!
la 04.01.2020, 10:26
delicioase!
la 04.01.2020, 10:36
Tare bune !!! ... La multi ani si la cat mai multe retete
la 04.01.2020, 10:46
Felicitări si la multi ani de bucataras!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking