Ingrediente
- 250 g unt 82% grăsime
- 100 g zahar
- 2 galbenusuri
- 350 g faina
- 1 linguriță praf ce copt
- 2 albusuri pt uns
- Alune de pădure tocate si prajite
- 1 praf de sare
- 2-3 plicuri zahar vanilat
- 1 linguriță coaja lamaie
- Pepite de ciocolata si figurine de zahar
Mod de preparare
Untul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de modelat. Lăsăm la rece vreo juma de ora, apoi formăm bilute pe care le trecem prin albus batut si alune tocate. Așezăm pe hartie de copt si apăsăm cu un deget în mijloc, ca sa formăm o adancitura. În ea am pus pepite de ciocolată.
Dam la copt 12-15 minute pana devin rumene. Dupa ce s-au racit putin, am pus peste pepitele moi, fulgi de zapada de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|