Ingrediente
- 200 grame de unt
- 100 grame de zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 250 grame de făină albă
- 1 plic de vanilie
- coaja răzuită de la o lămâie
- Pentru decor:
- ornament, bobițe de ciocolată
Mod de preparare
Se face un aluat fraged din: unt, făină, zahăr pudră, vanilie, cele două gălbenușuri și coaja răzuită de la o lămâie.
Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este legat și nelipicios, se dă la frigider pentru 30 minute, ca să se întărească.
Se scoate aluatul întărit din frigider, se împarte în trei bucăți din care se reține una, pe planșetă, iar celelalte două se dau înapoi, în frigider.
Din aluatul de pe planșetă se face un sul cu diametrul de 2,5-3 cm din care se taie cam aproximativ 14 bucățele. Din acestea se fac biluțe care se trec prin albuș și apoi prin bobițele de ciocolată.
Se pun fursecurile astfel decorate pe tava în care s-a întins hârtie de copt în prealabil și se procedează la fel cu restul aluatului.
Se dau fursecurile la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru aproximativ 35 minute, până ce se rumenesc la bază. Atunci se scoate tava din cuptor și fursecurile se lasă să se răcorească total, după care se pun într-o cutie închisă ermetic, la răcoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu bobite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|