Desert fursecuri cu cacao

Postat de ctlina in Dulciuri
27 Ian 2018 | 1652 vizualizari
Desert fursecuri cu cacao

Le-am facut pentru Craciun. O singura reteta declinata in 3 tipuri de fursecuri.    https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/fursecuri-cu-cacao-pentru-craciun.html

Ingrediente

Aluat :

  • 200 g de faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • scortisoara, nucsoara- 1 lingurita
  • 100 g de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 g de migdale macinate
  • 125 g de unt de calitate (moale)
  • 1 ou

Pentru decor:

  • 30 gr. de ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
  • zahar pudra

Mod de preparare

Acoperiti cu hartie de copt 2 tavi.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt.

Adaugati zaharurile, pudra de migdale (pastrati o lingura), untul si oul.

Amestecati la robot pana obtineti un aluat omogen.

Impartiti aluatul obinut in 3 parti egale.

Presarati pudra de migdale pastrata pe suprafata de lucru.

Cu prima parte de aluat formati un rulou de 20-25 cm.

Rulati-l prin pudra de migdale, filmati si dati-l la congelator timp de 30 minutes.

Dupa acest timp, decupati-l in felii de grosime de ½ cm..

Puneti fursecurile pe placa pregatita si dati la cuptor timp de 12-15 minute.

Lasati sa se raceasca un pic si pudrati generos cu zahar.

Puneti la frigider 30 minute a 2a parte din aluat.

Infainati suprafata de lucru, intindeti aluatul si taiati forme diverse.

Puneti fursecurile pe tava pregatita si dati la cuptor timp de 12-15 minute.

Cu a 3 a parte formati cornulete.

Se formeaza role de grosimea unui creion, care se taie in bucati de 7cm lungime, carora li se da forma de cornulet.

Puneti fursecurile pe placa pregatita si dati la cuptor timp de 12 minute.

Topiti ciocolata neagra rupta bucati cu o lingura de lapte la bain-marie. Cu o furculita sau o seringa de decor decorati fursecurile taiate cu forme si cornuletele.

Lasati sa se usuce.

Sunt excelente !

 Pastrati-le  intr-o cutie din metal sau formati pachetele pentru a le darui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2018, 18:45
Ce drăguțe sunt!
la 27.01.2018, 18:47
foarte aspectoase fursecurile tale
la 27.01.2018, 18:51
la 27.01.2018, 19:01
la 27.01.2018, 20:27
Am auzit ca ai fursecuri, am si sosit!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking