Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de RODIMUR in Prajituri
10 Feb 2019 | 2726 vizualizari
Desert fursecuri cu ciocolata

Cui îi place ciocolata, sigur apreciază și fursecurile cu ciocolată... Asta mi-am zis, zilele trecute când pe lângă fursecurile cu lămâie am decis să fac și câteva cu ciocolată. A fost o idee foarte bună, așa că apoi ne-am delectat diminețile, la cafea, cu fursecuri pe alese... Din ingredientele de mai jos am făcut 54 de fursecuri cu ciocolată, albă și neagră, cam 5 bucăți/porție. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat în frigider, să se întărească.

Ingrediente

  • 100 grame de unt
  • 2 ouă
  • 350 grame de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurițe de esență de rom
  • 1 linguriță de coajă răzuită de lime
  • 1 plic de vanilie
  • Pentru decor:
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj albă
  • 1/2 tabletă de ciocolată menaj neagră
  • 1-2 linguri de zahăr pudră (opțional)

Mod de preparare

Se mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare.

Se adaugă ”în ploaie” făina amestecată cu praful de copt, coaja răzuită de lime și esența de rom. Se omogenizează aluatul  (care este moale, dens și lipicios) și se pune într-o pungă alimentară de unică folosință. Se aplatizează aluatul, ca să se întărească mai repede la rece și se ține la frigider timp de cel puțin o oră.

După ce s-a răcit/întărit, se scoate din frigider o jumătate din cantitatea de aluat, se porționează în bucățele de mărimea unei nuci, se fac biluțe și se pun, aplatizate, pe hârtia de copt întinsă în tavă.

Se decorează fursecurile cu ”cioburi” (”colțuri”) de ciocolată albă și neagră, tăiate dinainte. Bucățelele de ciocolată trebuie înfipte în fursecuri, nu doar presărate.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 12-15 minute.

Se procedează la fel cu cealaltă jumătate de aluat din frigider.

Când fursecurile sunt rumenite la bază, se scot din cuptor și se transferă pe un platou. Cine vrea, le poate decora cu zahăr pudră, dar ciocolata constituie deja un decor suficient. Din cele două tăvi de fursecuri, eu am decorat cu zahăr pudră numai o jumătate din ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2019, 22:41
Sunt preferatele mele! Sunt economice, practice și ușor de făcut!
la 10.02.2019, 22:42
la 10.02.2019, 22:46
la 10.02.2019, 22:48
Exact așa este, Miki! Și mie-mi plac, din toate aceste motive pe care le-ai scris...În plus, fiind cu ciocolată, sunt tare bune...! Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 10.02.2019, 22:49
Mulțumesc frumos, Tabita!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking