Ingrediente
- 100 grame de unt
- 2 ouă
- 350 grame de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 praf de sare
- 1-2 lingurițe de esență de rom
- 1 linguriță de coajă răzuită de lime
- 1 plic de vanilie
- Pentru decor:
- 1/2 tabletă de ciocolată menaj albă
- 1/2 tabletă de ciocolată menaj neagră
- 1-2 linguri de zahăr pudră (opțional)
Mod de preparare
Se mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare.
Se adaugă ”în ploaie” făina amestecată cu praful de copt, coaja răzuită de lime și esența de rom. Se omogenizează aluatul (care este moale, dens și lipicios) și se pune într-o pungă alimentară de unică folosință. Se aplatizează aluatul, ca să se întărească mai repede la rece și se ține la frigider timp de cel puțin o oră.
După ce s-a răcit/întărit, se scoate din frigider o jumătate din cantitatea de aluat, se porționează în bucățele de mărimea unei nuci, se fac biluțe și se pun, aplatizate, pe hârtia de copt întinsă în tavă.
Se decorează fursecurile cu ”cioburi” (”colțuri”) de ciocolată albă și neagră, tăiate dinainte. Bucățelele de ciocolată trebuie înfipte în fursecuri, nu doar presărate.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 12-15 minute.
Se procedează la fel cu cealaltă jumătate de aluat din frigider.
Când fursecurile sunt rumenite la bază, se scot din cuptor și se transferă pe un platou. Cine vrea, le poate decora cu zahăr pudră, dar ciocolata constituie deja un decor suficient. Din cele două tăvi de fursecuri, eu am decorat cu zahăr pudră numai o jumătate din ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|