Ingrediente
- 200 g unt
- 50 zahăr măcinat
- 2 ouă
- 150 g ciocolată cu 50% cacao
- 3 linguri lapte
- 400-450 g făină
- 1 linguriță rasă praf de copt
- 2 lingurite esență de lămâie
- 1 linguriță rasă scorțișoară
- un praf de sare
Mod de preparare
Se rupe ciocolata bucățele și se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Se lasă să se răcorească după ce s-a topit.
Se mixează untul de la temperatura camerei cu zahărul și sarea până când zahărul se topește. Se adaugă ouăle, se mixează bine după fiecare, apoi se pune ciocolata topită și esența de lămâie. Se amestecă bine. Se presară scorțișoara și praful de copt. Făina cernută se pune treptat. Se mixează cât se poate, apoi se frământă cu mâna, până când se obține un aluat omogen și nelipicios. Când este gata, se învelește în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute. După acest timp, se scoate jumătate din el (restul se lasă la rece și se întinde o foaie nu foarte subțire. Cu o formă se decupează fursecurile, se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins, la 170 de grade, pentru 10 minute.
Se lasă să se răcească, apoi se păstrează într-o caserolă sau o cutie specială pentru biscuiți cu capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|