Desert fursecuri cu ciocolata, migdale si seminte de dovleac

Postat de ancutsa in Dulciuri
28 Oct 2018 | 2745 vizualizari
Desert fursecuri cu ciocolata, migdale si seminte de dovleac

Iniţial am vrut să pregătesc un chec, apoi am hotărât din mers să-l transform în aluat de fursecuri şi, cu toate că am avut mai multe ouă faţă de un aluat de fursec, a ieşit foarte bun şi exact cu gustul acela pufos, totuşi crocant. I-am ştampilat cu multă dragoste, i-am glazurat cu ciocolată şi i-am răsfăţat cu multe seminţe de dovleac şi fulgi de migdale rumenite la cuptor. Ne-au plăcut mult.

Ingrediente

  • 5 ouă mici,
  • un praf de sare,
  • 5 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • aprox 400 g făină,
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • pentru decor:
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Puţin lapte,
  • fulgi de migdale, după gust,
  • seminţe de dovleac decojite, după gust
  • mieji de nucă

Mod de preparare

 

Mod de preparare:

Se bat spuma albuşurile cu un praf de sare, iar când spuma devine consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi, treptat, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făină cât cuprinde, amestecând de acum cu o spatulă. Se adaugă făină până se obţine un aluat ferm şi consistent, se frământă doar uşor. Se întinde aluatul cu un sucitor pe masa presărată cu făină. Eu am cântărit făina la final, aşadar cantitatea dată la ingrediente mai sus este cu tot cu făina folosită la întins aluatul.

 Se decupează din foaia de aluat cercuri cu o formă de patiserie, se ştampilează, dacă aveţi ştampile haioase. Dacă nu, folosiţi orice ustensile sau şabloane aveţi la îndemână. Este distractiv de făcut cu cei mici.

 Se aşază fursecurile intr-o tava pregatita cu foaie de copt si se coc la foc mediu aprox 12 minute. Sunt gata foarte repede, aveti grija de ei, sa nu se usuce. Trebuie să rămână albe. Se lasă la răcit.

 Între timp, se dau la cuptor, la foc foarte mic, câteva minute, fulgii de migdale şi seminţele de dovleac, într-o tavă cu hârtie de copt.

 Într-un ibric se pun câteva linguri de lapte, care se încălzeşte pe foc mic. Se dă deoparte, se adaugă ciocolata amăruie şi cea cu lapte, rupte în bucăţi mici, se amestecă până se omogenizează. Se mai pune pe foc din când în când, la nevoie, dar ţinând ibricul mai departe de flacără, pentru a nu arde ciocolata. Se lasă un pic la răcit, să devină mai groasă şi să se închege uşor, apoi se glazurează fursecurile.

Se presară fulgi de migdale şi seminţe de dovleac. Pe câteva eu le-am lăsat simple, doar cu mieji de nucă.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: aprox 12 min fiecare tavă

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/fursecuri-cu-ciocolata-migdale-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ciocolata, migdale si seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigi polonezi

Postat de rocsi_1612

Covrigi polonezi

Aluatul: Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut. Intr-un castronel punem drojdia, 4-5 linguri de lapte si o lingura de faina. Le amestecam,...

Citeste continuarea

Braduti dulci

Postat de gicuta69

Braduti dulci

Intr-un vas punem laptele si adaugam zaharul. Punem vasul pe foc mic   si amestecam pana zaharul se topeste. Dam deoparte si adaugam untul si esenta de rom. Maruntim biscuitii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2018, 18:29
la 28.10.2018, 18:36
super
la 28.10.2018, 18:39
O minunăție de fursecuri...!
la 28.10.2018, 18:41
la 28.10.2018, 18:58

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking