Ingrediente
- 100 g unt
- 3 oua
- 2 linguri miere de albine
- 100 g smantana
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 300-400 g faina
- esenta de vanilie
- coaja si zeama de la 1 lime
- 100 g coacaze(congelata am avut eu)
- optional
- 50 g ciocolata
Mod de preparare
Intr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. coaja de lime, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lime, esenta de vanilie si treptat faina.
Framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen, adaugam coacazea (eu am scos cu 10 min din congelator inainte), amestecam pana ce se omogenizeaza, invelim in folie si dam la rece 30 min.
Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, in mijlocul fiecarui fursec daca dorim, adaugam ciocolata.
Dam tava la cuptorul incalzit, cca 10-15 min, la 180 C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu coacaze rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|