Ingrediente
- 600 gr faina
- 250 gr margarina Rama
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de zahar pudra
- coaja de la o lamaie
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- un praf de copt
- Umplutura:
- gem de zmeura
- zahar pudra pentru tavalit
Mod de preparare
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina.
Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai bine de pe o zi pe alta.
Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in patru. Luam cate o bucat de aluat si o intindem cu sucitorul si o portionam cu ajutorul cutitului dimensiunea dorita dreptunghiuri, patrate sau forme de stelute, cercuri, braduti etc Eu am ales varianta dreptunghiuri.
Am pus in fiecare dreptunghi gem de zmeura si l-am facut sul, dandu-i forma de tigareta, asezandu-l in tava tapetata cu hartie de copt.
Tava se introduce la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumenesc usor.
Cat sunt caldute, se tavalesc prin zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|