Ingrediente
- 100 grame de unt
- 2 ouă
- 375-400 grame de făină albă
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 grame de zahăr tos fin
- 1 linguriță de esență de lămâie
- coaja răzuită de la o lămâie
- zeama de la 1/2 lămâie
- Pentru decor:
- 150 grame de zahăr pudră
- 1 plic de vanilie
Mod de preparare
Se mixează untul cu zahărul tos, până se face spumă, după care se adaugă albușurile bătute cu praful de sare și apoi gălbenușurile.
Când compoziția este omogenă, se adaugă făina albă, amestecată cu praful de copt și la urmă: esența, coaja și zeama de lămâie. Se încorporează toate ingredientele până ce rezultă un aluat moale și lipicios, dar dens și legat.
Se pune aluatul într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o oră, până ce se întărește.
Când aluatul s-a întărit, se scoate din frigider, se taie bucățele care se modelează sub formă de biluțe, care se tăvălesc prin zahărul pudră, amestecat cu vanilia.
Se pun biluțele încărcate cu zahăr pudră în tava în care s-a întins hârtie de copt.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 12-15 minute.
După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor și se mai lasă puțin să se răcorească fursecurile, înainte de a fi luate și puse pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|