Ingrediente
- 200 g unt
- un praf de sare
- 150 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- sucul de la o jumatate de lamaie bio
- 2 pic ulei esential de lamaie
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 1 lgt praf de copt
- 400 g faina
- zahar tos
- zahar pudra
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu sarea, zaharul vanilta si zaharul pudra. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga sucul de la lamaie, coaja de lamaie si picaturile de ulei esential (pentru un plus de aroma).
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste crema de unt. Se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza faina apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta usor pana se omogenizeaza aluatul ( nu trebuie foarte mult).
Se infasoara in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin o ora.
Intr-un bol se pune zahar tos iar in altul se pune zahar vanilat.
Se scoate aluatul din frigider si se rup bucatele mici care se modeleaza intre palme in bilute. Se tavalesc prin zaharul tos apoi se dau prin zahar pudra.
Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta intre ele apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-17 minute. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se depoziteaza intr-o cutie metalica.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|