Ingrediente
- 100 g unt la temperatura camerei
- 80 zahar
- 1 ou
- coaja de la o lamaie
- 260 g faina
- 4 g praf de copt
- putina sare
- 30 ml zeama de lamaie
- In plus:
- 100 g zahar tos
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar cernute si mixam dupa fiecare pana obtinem o pasta grosuta, la final adaugam zeama de lamaie, incorporam bine pana ce aluatul devine omogem si lipicios.
Dam bolul la frigider pentru circa 2 ore!
Dupa acest timp, scoatem aluatul si luam cate o bucatica din compozitie si formam in podul palmelor bilute de marimea unei nuci si le asezam pe un platou, continuam pana terminam tot aluatul, mie mi-au iesit 18 fursecuri.
Bagam platoul inapoi la frigider pentru minim jumatate de ora, timp in care pregatim 2 castronele/boluri mai mici cu zahar, unul tos si unul pudra.
Incalzim cuptorul la 180°C.
Scoatem bilutele de aluat, le trecem prima data prin zahar tos, apoi zahar pudra cat sa fie acoperite in totalitate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
(Facem acest pas foarte repede pentru a nu se incalzi aluatul).
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute sau pana cand fursecurile au crapat frumos deasupra!
Dupa ce sunt gata, le lasam se raceasca, apoi le putem servi cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|