Ingrediente
- 120 gr unt
- 2 oua
- 120 gr zahar
- putina sare
- 1 lamaie+1 lime
- esenta de lamaie
- 400 gr faina
- 1 lta de praf de copt
- zahar tos si zahar pudra pt tavalit
Mod de preparare
E bine sa pregatim aluatul de furseuri cu cateva ore inainte de a le coace. Eu am facut cu o seara inainte.
Am mixat bine untul, adaugand zaharul, coaja rasa de la lamaie si esenta de lamaie. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, apoi turnam sucul de la lamaie si lima. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o spatula.
Acoperim cu folie de plastic si dam la rece pentru cateva ore.
Scoatem aluatul din frigider si facem bilute cu mana, apoi le dam prin zahar tos si apoi prin zahar praf.
Asezam bilutele la distanta una de alta in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit (180ºC) pt 13-15 minute.
Scoatem fursecurile cu grija si le lasam sa se raceasca. Devin crocante deasupra si pufoase in interior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|