Desert fursecuri cu serbet

Postat de RODIMUR in Dulciuri
29 Aug 2018 | 7102 vizualizari

Acestea sunt prăjiturile copilăriei mele. Mămica le făcea de Crăciun, pe când eram mici, dar nu le glazura cu ciocolată. Îmi plăceau foarte mult, pentru că aveau un gust tare bun...Peste ani, am întrebat-o de rețetă și cum n-o găsea, am făcut un aluat fraged și am preparat fursecurile, pe care le-am umplut cu șerbet și le-am decorat. În urmă cu câțiva ani, decorul era mai complicat, dar acum doar le-am glazurat cu ciocolată, gândind că e destul așa. (Ultima poză postată aici, făcută în urmă cu mulți ani, când nu eram bucătăraș, arată cum decoram odinioară, fursecurile cu șerbet). De regulă, fac astfel de fursecuri iarna, cu condiția să găsesc șerbet, un ingredient foarte bun, dar care se găsește mai greu. Acum am preparat fursecurile, deși este prea cald, pentru că tocmai am găsit șerbet (din fericire!) și mi-era dor de gustul lor... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 46 de fursecuri și la urmă mi-au mai rămas cam câte 2 lingurițe din fiecare borcănel de șerbet.

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 30.08.2018, 10:46
Mulțumesc frumos, Mihaela!
la 30.08.2018, 10:49
Delicioase!
la 30.08.2018, 11:12
Chiar așa sunt, Dante...Mulțumesc frumos!
la 01.09.2018, 21:25
Ce faini, ce aromati! Mmmm!
la 01.09.2018, 21:36
Da, Rocsi, sunt minunate, aceste fursecuri...! Îmi plac foarte mult, de mult timp... Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking