Mai întâi se pun stafidele (opărite în prealabil 1 minut, în apă fierbinte) în rom, pentru a se înmuia și impregna, în timp ce se pregătește aluatul.
Se mixează spumă zahărul cu untul și apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, mixând întruna.
Se mixează albușurile cu un praf de sare și apoi cu vanilia, iar când au crescut în volum, se adaugă în compoziția cu gălbenușuri.
Se adaugă esența de rom și apoi, ”în ploaie” făina amestecată cu praful de copt, iar la urmă, stafidele, scurse de romul în care s-au înmuiat. Aluatul va fi moale și ușor de luat cu lingurița.
Când compoziția este uniformă, se pun grămăjoare din aluat, cu lingurița, pe tava în care s-a întins hârtie de copt.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie pentru 14-15 minute, până ce fursecurile se rumenesc ușor la bază. Se scoate tava din cuptor, se ridică hârtia cu fursecurile din ea și după ce se lasă puțin, ca să se răcorească, se desprind fursecurile și se depun pe un platou.
Când fursecurile sunt complet reci (chiar și a doua zi, dacă nu-i grabă mare!) se topește ciocolata la bain-marie, cu o lingură de ulei de floarea soarelui. Când amestecul este uniform, se decorează cu el, fursecurile și apoi se lasă să se întărească ciocolata.