Ingrediente
- 2 oua
- 100 g zahar pudra
- 100 g unt moale
- 100 g stafide
- 1 lingurita esenta de rom
- 120 g faina
Mod de preparare
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugam pe rand ouale, esenta de rom si faina. Omogenizam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam stafidele, amestecand cu o spatula. Punem bolul in frigider pentru 30 minute, sa se intareasca putin compozitia pentru fursecuri, pentru a putea lucra mai usor. Dupa cele 30 de minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul a doua lingurite formam gramajoare de aluat, avand grija sa pastram o distanta considerabila intre ele, pentru ca se vor intinde destul de mult la copt. Coacem fursecurile la 170 C aproximativ 10-12 minute. Dar e bine sa stati cu ochii pe usa cuptorului si sa scoateti tava cand observati ca fursecurile devin maronii pe margini. Ele vor fi moi in mijloc, dar pe masura ce se racesc, se vor intari.
Nota: daca aveti o sursa de oua de tara, fursecurile vor fi mai frumoase si mai aurii, nu asa palide ca ale mele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|