Ingrediente
- 350 g faina
- 225 g unt
- 150 g zahar pudra
- 1 galbenus crud
- 2 galbenusuri fierte
- 1 lingurita esenta vanilie
- un praf de sare
- gem de cirese
- zahar pudra
Mod de preparare
Frecăm untul cu zahărul pudra, apoi adaugăm galbenușul crud și cele fierte pasate, esența vanilată și făina amestecată cu sarea. Frământăm aluatul până se desprinde de pe măini, îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore. Întindem aluatul pe masa presărată cu făină, îl decupăm în forme de crăciun (stea, braduț, clopoțel. etc.) și așezăm fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt.Le coacem circa 10-12 minute, la 180 de grade C. Le lăsăm să se răcească, apoi le lipim două căte două cu dulceață și apoi le pudrăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|