Desert fursecuri de Paste

Postat de ancutsa in Dulciuri
18 Apr 2020 | 3074 vizualizari
Desert fursecuri de Paste

Am pregătit aceste fursecuri cu vanilie și lămâie, în formă de ouă, iepurași, miei, flori și rățuște și le-am decorat pentru Paște. Preferatele mele la decorat au fost oușoarele, pe care am vrut să le glazurez astfel încât să semene cu niște mici tablouri, mieii i-am făcut totuși albi, iar rățuștele au mai primit și câteva pene colorate. Iepurașii au ieșit de ciocolată. Sper să vă placă. „Aluaturi de casa”

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 130 unt/margarină,
  • 2 ouă,
  • 3 lg (90 g) miere,
  • Un praf de sare,
  • 1/2 linguriță esență de vanilie,
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie,
  • 240 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru glazură:
  • 150 g ciocolată albă,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră orange,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră verde,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră lila,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră albastru,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră galben,
  • 0,5 linguriță colorant natural pudră roșu
  • 2 lingurițe apă fierbinte/ colorant (în total 12 lingurițe),
  • Ornamente de zahăr (fire și perluțe) Dr. Oetker,
  • Semințe de mac pentru ochi

Mod de preparare

 

Aluatul: se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se răstoarnă pe masă, se presară puțină făină (aprox 30 g) și se întinde aluatul în foaie nici subțire, nici prea groasă.

Se taie aluatul cu forme de patiserie pentru iepurași, miei, rățuște, ouă și floricele, sau cel puțin așa le-am avut eu, folosiți ce vă place.

Se transferă fursecurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se coc aprox 15 min, având grijă să nu le rumenim. Se lasă la răcit.

 

Glazura: se topește ciocolata albă pe baie de abur.

În boluri mai mici, se dizolvă mai înainte coloranții pudră în câte o linguriță de apă fierbinte, se amestecă bine, apoi se adaugă ciocolată albă, după plac, peste colorant, se amestecă și se observă că ciocolata pare că se brânzește, dar nu vă speriați, atunci se adaugă și a doua linguriță de apă fierbinte, amestecând bine, pentru a se face lichidă la loc. Este mai ușor de ornat cât este caldă, lichidă. Pe măsură ce se întărește, se usucă și se întărește, deci va trebui să lucrați repede.

Se procedează la fel pentru toți coloranții, însă se oprește și alb separat, pentru fursecurile-miei.

Pentru fursecurile miei și rățuște, se pot folosi semințe de mac pentru ochișori.

 

Poftă Bună și Paște Fericit!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/fursecuri-de-paste.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

Postat de Valclaudia

Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa,...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu nutella

Postat de sufletista

Desert nuci umplute cu nutella

Mixam untul moale cu zaharul pudra, cca. 2 min, dupa care adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam treptat faina, amestecata cu praful de copt, coaja de portocala. La final,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2020, 18:15
Foarte frumoase!
la 18.04.2020, 18:39
la 18.04.2020, 19:14
Multumesc mult, Madi!
la 18.04.2020, 19:14
Motan
la 18.04.2020, 20:25
Frumoase!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking