Desert fursecuri fragede cu ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
6 Iun 2017 | 3388 vizualizari
Desert fursecuri fragede cu ciocolata

Cum sunt o mare iubitoare de fursecuri si biscuiti, imi fac aceasta placere din cand in cand si ma apuc de copt. Mereu zic ca o sa le am multe zile, dar de unde, ca ies asa bune si nu ma pot opri la 2-3 bucati. Daca mai am alaturi si o cana de cappucino, atunci rasfatul este si mai mare. Va indrum spre a pregati acasa atat fursecuri cat si biscuitii, pentru ca sunt cu mult mai bune si mai sanatoase decat cele din comert. Cu cateva ingrediente simple si la indemana oricui, obtineti o cutie cu rontaieli! La aceasta reteta eu am folosit o cantitate nu prea mare de zahar, insa daca doriti sa fie mai dulci fursecurile, puteti adauga zahar in plus.

Ingrediente

  • 250 gr untura
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt
  • 70 gr zahar pudra
  • 300-320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr fulgi de ciocolata neagra
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol, punem untura, iaurtul, oul si le mixam. Adaugam zaharul pudra si mai mixam cateva secunde.
Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, incepem si le incorporam treptat, cu ajutorul unei palete.
La final, punem vanilia si fulgii de ciocolata. Invartim totul usor. Vom obtine un aluat usor lipicios.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
Luam cu lingurita compozitie si formam gramajoare, dar cu putina distanta intre ele.
Daca aveti o cupa pentru inghetata, puteti lua cu aceasta din compozitie si veti obtine niste fursecuri mai frumoase.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 10-12 minute, pana prind o culoare usor aurie.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca.
Reci, le depozitati intr-o cutie metalica cu capac de biscuiti, asa se vor pastra fragede.
Serviti ori de cate ori doriti.
Din aceasta cantitate am obtinut 45 de fursecuri.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata

Postat de eumimi

Desert nuci - fursecuri fragede cu ciocolata

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2017, 19:24
2-3 fursecuri pentru prima sosităăăă !
la 06.06.2017, 19:35
eu vreau si fursecuri si un pahar cu lapte rece!
la 06.06.2017, 19:37
Vreau si eu 1 fursec, nu cer mai mult, sa ma incapa rochia.....
la 06.06.2017, 19:47
bune bune
la 06.06.2017, 20:06
Va multumesc! Poftiti la fursecuri, am si briose cu fructe, asa ca nu va sfiiti

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking