Desert fursecuri Linzer

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
4 Ian 2020 | 3098 vizualizari
Desert fursecuri Linzer

"Bunatati pentru Craciun" Fursecurile sunt printre prajiturile mele preferate cand vine vorba de sarbatorile de iarna. Imi place sa ma joc cu aluaturile, sa decupez diverse forme, insa la fel de mult imi place si sa le mananc! De aceasta data am optat pentru fursecurile linzer, care sunt atat, atat de fragede, cred ca cele mai fragede pe care le-am mancat in viata mea. Nu mai spun ce delicioase au iesit!

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr migdale macinate
  • 300 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • dulceata de zmeura
  • dulceata de visine cu zmeura
  • zahar pudra pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Intr-un bol puneti untul moale, impreuna cu zaharul pudra si le mixati putin. Adaugati galbenusurile, sarea, vanilia si mixati sa se incorporaze. Puneti migdalele macinate si amestecati. Cerneti faina cu praful de copt, o incorporati treptat, pana aluatul incepe sa se desprinsa de vas, dar totusi este usor lipicios. Il puneti intr-un bol, il acoperiti cu folie si il dati la rece o ora. Presarati faina pe masa de lucru, scoateti aluatul de la rece. Intindeti o foaie dreptunghiulara, nu foarte subtire, decupati fursecurile. Le asezati in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Jumatate din ele le lasati asa, iar jumatate le decupati in mijloc, cu o forma micuta. Trebuie sa lucrati mai repede la ele, pentru ca, daca se incalzeste aluatul, se mai lipeste. Dar mai presarati faina si nu mai sunt probleme. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12 minute. Le scoateti dupa acest timp, le lasati sa se raceasca. Luati un fursec nedecupat, il ungeti cu dulceata, iar deasupra puneti unul decupat in mijloc si apasati foarte usor. La fel procedati cu toate. Le presarati cu zahar pudra, le puneti intr-o cutie metalica cu capac si le dati la rece. Sunt minunate si se topesc in gura! Vi le recomand cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Linzer" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Linzer cu ciocolata si nuci (tort cu fursecuri)

Postat de deyutzky

Desert tort Linzer cu ciocolata si nuci (tort cu fursecuri)

Fursecuri: Punem intr-un vas toate ingredientele: faina, zaharul pudra, nuca macinata, untul si galbenusul, apoi le amestecam bine si incepem sa framantam un aluat care nu se lipeste de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2020, 20:29
ce frumoase ti-au iesit!
la 04.01.2020, 20:34
Îmi plac mult...!
la 04.01.2020, 20:53
la 04.01.2020, 21:04
la 04.01.2020, 21:12
Delicioase aceste fursecuri!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking