Ingrediente
- Ingrediente pentru circa 50 fursecuri:
- 65 g unt topit
- 250 ml lapte
- 250 g zahar
- 10 g amoniac
- 5 g bicarbonat de sodiu
- esenta de vanilie dupa gust
- faina cat cuprinde
- 1 lingura mare de cacao
- Creioane colorate din zahar pudra
Mod de preparare
Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.
Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Intindem aluatul pe masa de lucru de circa 1 cm grosime si decupam formele specifice sezonului :)
Putem combina culorile sau sa le folosim separat!!!
Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem circa 20 minute la 180°C sau pana devin usor aurii.
Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca, apoi va puteti pune copilasii la treaba :)
Coloram fursecurile dupa imaginatia fiecaruia.
Fursecurile se pastreaza in cutii metalice, inchise ermetic!
Fetita a facut cateva fursecuri special pentru Mos Craciun :x
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|