Desert fursecuri sah

Postat de ancutsa in Dulciuri
3 Oct 2019 | 2069 vizualizari
Desert fursecuri sah

De mult aveam în plan să pregătesc aceste fursecuri șah și iată că le-a venit timpul. Am folosit  pudră de roșcove coapte Karob. Le-am glazurat cu ciocolată albă și neagră, au ieșit delicioase! 

Ingrediente

  • 5 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 140 ml ulei,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • 1 linguriță esență de vanilie Dr. Oetker,
  • Pt partea neagră:
  • 170 g făină albă,
  • 28 g pudră de roșcove coapte Karob,
  • Pt partea albă:
  • 280 g făină albă,
  • În plus: făină pentru frământat și întins foi,
  • 1 ou pentru uns,
  • Decor:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 g ciocolată neagră (sau cu lapte)

Mod de preparare

 

Într-un bol înalt se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, indulcitorul, uleiul și praful de copt, omogenizând. Se împarte compoziția în două castroane: într-unul se adaugă 170 g făină și 28 g pudră de roșcove, iar în celălalt-280 g făină și se amestecă bine (am avut mai multă compoziție albă decât neagră).

Se transferă compoziția albă pe masa de lucru presărată cu făină, se frământă aluatul doar ușor, cât să capete formă și consistență și se dă la frigider. Se procedează la fel cu aluatul cu pudră de roșcove, apoi se înfoliază și se dă și el la frigider 10 minute.

Aluatul alb este ceva mai mare. Din el se taie o treime și se păstrează deoparte (veți vedea imediat de ce).

Aluatul alb (celelalte doua treimi) și cel negru se întind foaie, de aceeași mărime și grosime, apoi se așzază unul peste baltul și se taie fâșii (trebuie să obțineți multiplu de 3), iar fâșiile obținute se așază în rânduri alb- negru-alb, apoi negru-alb-negru și tot așa până vă iese un model de șah.

Acum se întinde foaie și aluatul alb păstrat mai devreme și se așaza fâșiile pe mijlocul ei.

Se iau fâșiile albe și se intercalează cu cele negre, așezându-le pe mijlocul foii albe pe care am păstrat-o mai devreme, apoi se învelesc cu aceasta. Eu am obținut mai multe fâșii, însă pentru un model frumos, am folosit 18. Nu uitați să o dați cu gălbenuș de ou înainte de a împături. Eu nu am uns și fâșiile și nu s-au desfăcut la copt, însă dacă doriți, le puteți unge.

Se acoperă cu folie alimentară și se dau la congelator 10 minute (sau 30 minute la frigider), pentru a se întări puțin (suficient cât să le putem tăia felii).

Se taie aluatul felii, care se ung cu ou, se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu, aprox 20 de minute sau cât să prindă o culoare aurie. Nu le lăsați prea mult, să nu se usuce. Se obțin 2 tăvi cu fursecuri.

Dacă vă rămâne aluat, puteți face diverși biscuiței.

 

Timp de pregătire: 40 min

Timp de coacere: 15 min *2 tăvi

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/fursecuri-sah.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri sah" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura

Postat de Constelatialeu

Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura

Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6...

Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2019, 20:09
Bune!
la 03.10.2019, 20:20
la 03.10.2019, 20:24
bune
la 03.10.2019, 20:32
Drăguțe fursecuri...!
la 03.10.2019, 20:58
Frumusele fursecuri!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking