Desert fursecuri (sugarcookies) cu glazura Royal Icing

Postat de AndreeaGiurgea14 in Dulciuri
3 Mai 2019 | 1665 vizualizari
Desert fursecuri (sugarcookies) cu glazura Royal Icing

Am facut si eu pentru prima data acest tip de sugar cookies cu royal icing si iata ce a iesit.

Ingrediente

  • Pentru fursecuri:
  • 200 grame unt
  • 200 grame zahar
  • 1 lingurita jumate esenta de vanilie
  • 400 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • Pentru glazura:
  • albusul de la doua oua mari
  • 400 grame zahar pudra
  • zeama de lamaie si apa (pentru diluat - consistenta mai lichida)

Mod de preparare

Prima data se fac fursecurile. Se ia untul la temperatura camerei si se bate cu mixerul bine. Se inglobeaza cu zaharul si dupa ce se amesteca totul bine se adauga oul si esenta de vanilie. Intr-un vas separat se amestea faina cu praful de copt si cu un praf de sare. Se adauga treptat peste untul batut si se inglobeaza totul treptat.

Veti observa ca la un moment dat aluatul devine greu de amestecat asa ca il puteti rasturna pe masa si framanta cu mainile.

Aluatul va avea o textura destul de moale si sfaramicioasa. Va sugerez sa il taiati in mai multe bucati si sa lucrati cu cate una pe rand, lasand restul la rece in frigider. Mai adaugati faina pe masa pentru a lucra mai usor.

Rulati aluatul pe masa pana are aceeasi grosime cu un capac de la o sticla de sticla (sa zicem 5 milimetri). Folositi diverse forme pentru a taia aluatul si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade in prealabil si lasati fursecurile la cuptor pentru 6-8 minute, sau pana cand se intaresc si capata o culoare aurie.

Lasati-le sa se raceasca complet inainte de a le decora cu glazura.

Pentru Royal Icing:

Se bat cele doua albusuri de ou impreuna cu un praf de sare pana cand se transforma in crema. Se adauga treptat zaharul pudra si se bate compozitia bine. Veti observa ca aceasta capata un aspect lucios si ca este destul de densa. Daca doriti, puteti adauga si colorant alimentar pentru a face diverse culori (impartiti compozitia in mai multe castroane).

Pentru a face contururi compozitia trebuie sa fie mai groasa(eventual puteti adauga putina zeama de lamaie sau apa pentru ca aceasta sa fie mai usor de utilizat). Pentru a umple fursecurile adaugati si mai multa zeama de lamaie sau apa (sau putin din ambele) pentru o consistenta mai lichida.

Aici cel mai bine experimentati cu diverse consistente pentru a vedea cu ce va intelegeti, eu cam asta am facut.

Folositi un pos cu varf subtire pentru a decora fursecurile si presarati cu diverse decoratiuni, dupa cum doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri (sugarcookies) cu glazura Royal Icing" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

Postat de rocsi_1612

Desert inghetata cu capsuni si lapte condensat caramelizat

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le lasati la scurs. Le puneti in blender si le faceti piure. Desfaceti crema din nuca de cocos, scurgeti apa si pastrati doar partea cremoasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2019, 21:12
Mmmm, as servi niste fursecuri!
la 05.05.2019, 20:55
Foarte bine au iesit!
la 06.05.2019, 09:28
la 06.05.2019, 10:12
Multumesc fetelor va pup!! Ma bucur ca va plac <3
la 06.05.2019, 11:12
Bune fursecuri,felicitari pentru rabdare!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking