Desert fursecuri umplute cu cocos

Postat de andaoana in Prajituri
22 Ian 2018 | 2978 vizualizari
Desert fursecuri umplute cu cocos

O reteta care mie mi-a placut foarte mult. Cu siguranta o sa o repet eventual si cu alt gen de umplutura. A fost un desert pe care l-am pregatit de Anul Nou. Tinute intr-o cutie metalica se pastreaza foarte bine.    

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1ou intreg +1 galbenus
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta rom/vanilie sau ce va place
  • 400-450 gr faina
  • 5 linguri de zahar (pudra preferabil)
  • Umplutura:
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 1 albus
  • 4 linguri zahar pudra
  • migdale (optional)
  • Décor:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un aluat nelipicios pe care sa il putem lucra cu mana, atunci este suficienta faina. Cantitatea de faina depinde de calitatea untului (cata apa are in el ), de oua dar si de umiditate.

Cu mana framantam aluatul. Il acoperim cu un prosop si il lasam deoparte pana cand pregatim umplutura.

 Umplutura

Albusul de la un ou il spumam usor cu o furculita si adaugam zaharul si fulgii de cocos. Omogenizam.

 Aluatul il impartim in bilute cam cat o nuca. Pe blatul de lucru luam cate o bila si o intindem cu palma, in mijloc punem cate o lingurita de umplutura. Aducem marginile aluatul astfel incat sa fie acoperita in totalitate umplutura . Asezam fursecul format pe o tava si continuam pana cand terminam toate bilutele.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Le lasam la racit si pregatim decorul, daca se doreste. Nu au nimic daca crapa putin deasupra si se vede umplutura.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si cu ajutorul unui pos sau a unei pungi taiate intr-un colt, decoram fursecurile. Deasupra presaram fulgi de cocos. 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri umplute cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri papuci

Postat de sufletista

Desert fursecuri papuci

Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana...

Citeste continuarea

Desert bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata

Postat de momo121

Desert bilute din biscuiti umplute cu visine din visinata

   Biscuitii ii maruntim la blender sau masina de tocat.     Intr-un bol, amestecam nuca, biscuitii si cacaua.      Intr-un ibric, punem laptele cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2018, 10:42
Cu cocos .... sunt pe gustul meu!
la 22.01.2018, 11:00
la 22.01.2018, 11:17
la 22.01.2018, 11:50
am pregatit si eu si is tare bune
la 22.01.2018, 12:15
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking