Desert galuste cu gem de caise

Postat de Constelatialeu in Prajituri
18 Iul 2022 | 2850 vizualizari
Desert galuste cu gem de caise

Mi-a venit pofta de galusti, dar sa le umplu cu gem de caise. M-am apucat sa caut o alta reteta decat cea pe care o faceam de obicei si Nea Gogu mi-a scos in cale pe Laura Laurentiu, am intrat pe reteta si am zis sa incerc si eu reteta, in cartofi a pus si gris si faina.

Ingrediente

  • cca 600 g cartofi albi ( din cei pentru piure)
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 60 g gris ( in reteta scria sa fie gris cu granulatie mai mare, eu n-am avut)
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • 40 g unt cu 82% grasime
  • 150 g pesmet
  • zahar tos- dupa gust
  • scortisoara macinata
  • gem de caise sau caise ( eu prefer gemul in loc de caise sau prune)

Mod de preparare

Am pus sa fiarba cartofii in coaja. Cat timp au fiert cartofii am pregatit pesmetul, am pus intr-o tigaie uleiul sa se incinga, am adaugat untul . Cand untul s-a topit am adaugat pesmetul si am amestecat continuu pana ce a inceput sa se rumeneasca. Am adaugat zaharul si scortisoara si am stins focul . Cartofii fierti si raciti i-am curatat apoi i-am pasat bine. Am adaugat un praf de sare si cele doua oua, am omogenizat, apoi am incorporat grisul si faina. Am obtinut un aluat mai moale, se lucreaza un pic mai greu cu el dar ies galustile mai bune. Am format bilute pe care le-am aplatizat, am pus gem in mijloc ( de preferat sa fie un gem mai tare, al meu a fost mai moale un pic) si am format galusca . Am pus la fiert apa, cand a inceput sa clocoteasca am pus galustile la fiert, cand se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba cca 4-6 min, cat sa fiarba grisul din aluat. Se scot galustele cu un spumar se tavalesc prin pesmet si se servesc cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muffins cu morcovi si zahar brun

Postat de Corina33

Muffins cu morcovi si zahar brun

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si...

Citeste continuarea

Prajitura Dinte de negru

Postat de farfuriavesela

Prajitura Dinte de negru

Prepararam blatul astfel: Frecam untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga treptat laptele, 1/2 din cantitatea de faina, bicarbonatul, cacao si restul de faina. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2022, 00:38
la 19.07.2022, 10:05
Ce-mi plac!
la 19.07.2022, 15:27
Bune!
la 19.07.2022, 17:46
Bune!
la 22.07.2022, 15:30

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking