Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

Postat de licurici_lra in Dulceata / Gem
20 Aug 2017 | 4446 vizualizari
Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta

Ingrediente

  • 1,5 kg caise
  • 1,2 kg piersici
  • 600 g zmeura
  • 2 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 lingura menta verde maruntita de la Kotanyi

Mod de preparare

Se spala fructele.

Piersicile se curata de coaja si se taie in sferturi, iar caisele (cu coaja) se taie pe jumatate.

Intr-un tuci, se pun caisele, piersicile si zmeura.

Se fierb la foc mic pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul.

Cand s-a topit zaharul, se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.

Din cand in cand, se ia spuma si se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand este aproape gata, se adauga zeama de la 2 lamai si menta.

Se incearca consistenta punand o picatura pe o farfurie. Daca se tine, gemul e gata, daca nu, se mai fierbe.

Se da tuciul de pe foc, se acopera cu un prosop umed si se lasa la racit.

Se pune in borcane curate si uscate, se strang bine capacele si se lasa la racit invelite intr-un prosop umed, apoi se tin in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise, piersici, zmeura si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de capsune-fructe intregi

Postat de Ksenya

Dulceata de capsune-fructe intregi

Capsunele se spala bine si se elimina coditele. Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie. Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se...

Citeste continuarea

Gem de visine cu zmeura, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Gem de visine cu zmeura, fara zahar

Mai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2017, 15:11
Ce combinatie
la 20.08.2017, 15:12
Bun si aromat!
la 20.08.2017, 16:25
la 20.08.2017, 16:50
la 20.08.2017, 16:51
Super!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking