Desert gem de piersici cu pepene galben

Postat de mirela0911 in Dulceata / Gem
10 Aug 2017 | 5385 vizualizari
Desert gem de piersici cu pepene galben

De curand am vazut reteta Oanei, https://www.bucataras.ro/retete/desert-gem-de-caise-si-piersici-83666.html, si imi imaginam cat de aromat poate fi gemul. Aveam niste piersici, iar pepenele galben nu lipseste din frigider, asa ca m-am gandit sa le combin .... ce a iesit? Un gem aromat si parfumat ... :X  Am servit imediat pe biscuiti! Un deliciu!  Multumesc Oana pentru inspiratie! >:D<

Ingrediente

  • 800 g piersici
  • 1 kg pepene galben dulce si aromat
  • 500 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Piersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi.

Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este perfect. Se taie felii, se curata de coaja apoi se taie in cubulete, in total 1 kg.

Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se asaza alternativ fructele si zaharul. Se lasa deoparte in jur de 2 ore pentru a-si lasa zeama. Se mai amesteca din cand in cand.

Se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba si se topeste tot zaharul, amestecand in oala. Dupa ce a inceput sa fiarba, se reduce focul si se spumeaza cand este nevoie. Se amesteca in oala, din cand in cand.

Pentru ca a lasat foarte multa zeama, am preferat sa dau fructele prin blender dupa ce s-a racit putin gemul, apoi am pus din nou pe foc sa mai dea cateva clocote. Se face testul cu picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie, este gata.

Intre timp, borcanele se spala si se sterilizeaza, apoi se toarna gemul in borcane, se capacesc bine si se pun in paturi pana se racesc. Se depoziteaza in camara la loc racoros si ferit de razele soarelui.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de piersici cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Postat de mirela0911

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2017, 19:51
Iote la ea, ce-a imbarligat pepenele cu piersica, bine ca erau de sex opus ca altfel nu stiu ce iesea....
la 10.08.2017, 19:56
Cleme, tot se poarta de acelasi sex mai nou ))
la 10.08.2017, 20:00
Io-s pe mai vechi, prefer din alea opuse....
la 10.08.2017, 20:01
Bun, bun. Eu am combinat caise cu pepene si mi.a placut tare mult
la 10.08.2017, 20:02
Trebuie sa fie foarte aromat!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking